Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

I. e. 10 000

10,000 B.C.

40% / 2 szerkesztő
38% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. március 7.
Magyarországi premier: 2008. március 13.

Volt idő, amikor ember és állat egyaránt vadon élt, a hatalmas mamut uralta a földet, a két lábra emelkedettek törzse pedig gyenge és védtelen volt.

Időszámításunk előtt tízezer táján egy vadász (Steven Strait) egy csapat harcos élén szembeszáll legnagyobb ellenfelével, az ismeretlennel. Elképesztő kalandokon megy keresztül, hihetetlen világokkal szembesül, olyan emberekkel és állatokkal találkozik, melyeknek a létezéséről se volt fogalma.

Keresztülvág a sivatagon, megküzd a kardfogú tigrissel meg más ősragadozókkal, és rábukkan egy elveszett civilizációra. Egyetlen célja van: mindenáron ki akarja szabadtani a nőt, akit szeret egy kegyetlen hadúr kezei közül.

Roland Emmerich, a Függetlenség Napja és a Holnapután rendezője ismét megtalálta a neki való történetet, melyből grandiózus, látványos és izgalmas filmet készíthet.

Rendezte:
Roland Emmerich

Forgatókönyv:
Harald Kloser, Roland Emmerich

Operatőr:
Ueli Steiger

Vágó:
Alexander Berner

Zene:
Thomas Wanker

Szereplők:
Camilla Belle, Steven Strait, Cliff Curtis, Omar Sharif

Műfaj:
kaland, akció

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2008. március 15.

"Ahogy az ilyenkor szokás, az ember megpróbál legalább a látványvilágban valami pozitívumot keresni – mégiscsak Roland Emmerichről van szó. Igaz ami igaz, ismét sikerült egy-két döbbenetes erejű képet összehoznia a germán iparosnak; ezek közül is a legmonumentálisabb a már említett, nevetséges koncepción alapuló piramisépítés részleteit bemutató giga-totál. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek