Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hysteria

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. szeptember 15., Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 2012. május 18.

Dr. Mortimer Granville (Hugh Dancy) zseniális fiatal orvos az 1880-as évekbeli Londonban, aki olyannyira komolyan veszi a modern tudomány eszközeit, mint a hippokratészi esküt. Sajnos azonban kortársai nem méltányolják szakmai elhivatottságának szigorát, sikeresen próbálják megnyirbálni az új ötletek és elképzelések iránti lelkesedését, míg végül Dr. Granville-t egyik állás után a másikból penderítik ki.

Mortimer már éppen azon van, hogy feladja orvosi hivatását, amikor megismerkedik Dr. Robert Dalrymple-vel (Jonathan Pryce), “a női gyógyítás legelső londoni specialistájával”, és a segédjéül szegődik. Ez a gőgös és fennkölt titulus tulajdonképpen azt takarja, hogy Dalrymple a “hisztéria” szakértője: mivel eléggé szabadosan diagnosztizálja a rossz közérzetet, a város női lakosainak legalább a feléről feltételezi, hogy ebben a “betegségben” szenvednek.

Hogy valahogyan enyhíteni tudja ezen “betegek” stresszes állapotát, Dr. Dalrymple kifejlesztett egyfajta terápiát, amely magában foglalja egy bizonyos női testrész óvatos és gondos kézi ingerlését. S mivel az 1880-as évek időszakában keményen dívott a szexuális elnyomás, Dr. Dalrymple szerencséjére sosem fordult elő az, hogy a “hisztériás” háziasszonyok ráébredtek volna, hogy a kezelés tulajdonképpen nem más, mint saját elfojtott tüzességük kielégítése…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Tanya Wexler

Forgatókönyv:
Jonah Lisa Dyer és Stephen Dyer

Operatőr:
Sean Bobbitt

Vágó:
Billy A. Campbell, Jon Gregory

Zene:
Christian Henson, Gast Waltzing

Szereplők:
Maggie Gyllenhaal, Rupert Everett, Hugh Dancy, Jonathan Pryce, Felicity Jones, Ashley Jensen, Sheridan Smith

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
100 perc

Ország:
Anglia, Franciaország, Németország, Luxemburg

Gyártó:
Informant Media, Canal +, The UK Film & TV Production Company PLC

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek