Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hullámtörők

The Guardian

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. szeptember 15.
Magyarországi premier: 2006. november 16.

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízimentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát, ezért bedugják egy elit szakiskolába, hogy ott az ország legjobb parti vízimentőit oktassa az életmentés fortélyaira. Nem jön neki rosszul az idegtépő feladat, hiszen így elterelheti figyelmét a gyötrő emlékektől. Beleveti tehát magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszereivel rövid időn belül felborítja a program gondosan kidolgozott tantervét.

A csoport egyik tagja a fiatal úszóbajnok, Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a vízimentők között. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kitartó munkával sikerül elérnie, hogy a fiú valóban elhivatottá váljon.

Az iskola elvégzése után Jake Randallel tart Alaszkába, ahol a Bering-tenger veszélyeivel kell megküzdeniük. Itt végre Jake is megérti, mit is jelent Randall legfőbb mottója: “Az a lényeg, hogy mások életben maradjanak!”.

Andrew Davis rendező (A szökevény) új filmje

Forgatókönyv:
Ron L. Brinkerhoff

Operatőr:
Stephen St. John

Vágó:
Thomas Nordberg, Dennis Virkler

Zene:
Trevor Rabin

Szereplők:
Ashton Kutcher, Kevin Costner, Melissa Sagemiller, Sela Ward, Neal McDonough, Clancy Brown, Dulé Hill, John Heard

Műfaj:
akció, dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. november 15.

"A Costner és a nézők által egyaránt remélt nagy visszatérés mozija a Hullámtörők legyen, egy szilárd alapokon nyugvó, ötletes forgatókönyv és egy biztos kezű rendező kell(ett volna). Fájdalom, filmünk e két erény egyikével sem rendelkezik; mi több, a direktor keze pont azért bizonytalankodik a celluloidkockák igazgatásakor, mert a csapnivaló forgatókönyv megköti azt. (...) Főbb gyengeségei két "stratégiai" ponton támadják meg a mozit: az eredeti ötletek, váratlan fordulatok terepén, és a mindig nagy hangsúlyt kapó befejezés ingoványos csatamezején. (...) Nincs mit szépíteni rajta, a sztori egy ordenáré nagy kliséhalmaz."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek