Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Holtak hajnala

Dawn of the Dead

80% / 1 szerkesztő
77% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. március 19.
Magyarországi premier: 2004. július 15.
Magyarországi DVD premier: 2004. november 16.

Hol és mikor kezdődött? Nem lehet tudni. Bármi is történt, bárhogy is kezdődött, a világ egyik napról a másikra valóságos rémálommá vált. A bolygó lakosságát megmagyarázhatatlan, végzetes csapás sújtja - és a holtak többé nem maradnak holtak. Telhetetlen éhségük hajtja őket, az élők húsára vágynak, hogy azzal táplálják saját testüket, és egyre csak pusztítják a mind kevesebb túlélőt.

Ana Clark (Sarah Polley) wisconsini kertvárosi otthonából menekül, és belefut egy kis csoport emberbe: köztük van egy sztoikus rendőr (Wing Rhames), egy szerény eladó (Jake Weber), valamint egy férfi (Mekhi Phifer) és várandós felesége. Az összeverődött társaság - az emberiség egyik utolsó bástyája - a huszadik század végének erődjébe, egy elhagyatott külvárosi bevásárlóközpontba veszi be magát.

A világ azonban pokollá válik odakint, az oszladozó félhullák egyre népesebb tömege ostromolja fáradhatatlanul az épületet, az embereknek pedig nemcsak velük kell megküzdeniük, hanem saját félelmükkel és gyanakvásukkal is. Meg kell tanulniuk együtt élni, és minden lehetséges eszközt megragadni, hogy életben maradjanak, és ami talán még fontosabb, emberek maradjanak.

A Holtak hajnala George A. Romero (Az élőhalottak éjszakája, Halálos árnyék) 1979-es, azonos című klasszikus horrorja nyomán készült, a díjnyertes reklámfilmrendező és operatőr Zack Snyder első mozis rendezéseként.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz és rocco

Rendezte:
Zack Snyder

Forgatókönyv:
James Gunn

Operatőr:
Matthew F. Leonetti

Vágó:
Niven Howie

Zene:
Tyler Bates

Szereplők:
Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Ty Burrell, Michael Kelly, Kevin Zegers, Michael Barry, Lindy Booth, Jayne Eastwood

Műfaj:
horror

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Strike Entertainment, New Amsterdam Entertainment, Universal

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csanádi Péter kritikája
2004. július 21.

"Ahol Romero cammogó hullái nevetésre fakasztottak, ott Snyder alakjai sikolyt kényszerítenek ki a nézőből. Szusszanásnyi időt engedélyező poénok helyett a semmiből elugró élőhalottak látványától rémüldözhetünk, gore effekteket és vért láthatunk minden mennyiségben."
bővebben

További kritikáink

2004. szeptember 25.Szilvási Krisztián kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek