Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hollywoodland

Hollywoodland

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. szeptember 8.
Magyarországi premier: 2007. február 22.
Magyarországi DVD premier: 2007. június 25.

Hollywood egyik legfényesebb csillaga George Reeves (Ben Affleck), a népszerű Superman kalandjai TV-sorozat címszereplője. 1959. június 16-án este a színészt holtan találják hollywoodi villájában. Halálhírét megrendülten fogadja feltörekvő színészpalánta menyasszonya és több millió rajongó.

A los angelesi rendőrség eredmény nélkül zárja a nyomozást, Reeves gyászoló anyja azonban igazságot - vagy legalábbis válaszokat - keres, nem hagyják nyugodni a fia halálát övező rejtélyek. Felkéri Louis Simo magánnyomozót (Adrien Brody), hogy göngyölítse fel a szálakat, melyek igencsak össze tudnak kuszálódni a Hollywoodban.

Simo hamar felfedezi, hogy az ügy megoldásának talán köze lehet Reeves és az MGM stúdió vezetőjének felesége, Toni Mannix (Diane Lane) titkos viszonyához. A homályos nyomokat követő detektív egyre veszélyesebb vizekre evez, és tovább bonyolítja a helyzetet, hogy váratlanul felfedezi saját, személyes érintettségét is az ügyben, miközben egyre többet tud meg magáról George Reevesről, és arról, hogy Hollywoodban az igazsággal nem mindig jár megfelelő igazságszolgáltatás.

Rendezte:
Allen Coulter

Forgatókönyv:
Paul Bernbaum

Operatőr:
Jonathan Freeman

Vágó:
Michael Berenbaum

Zene:
Marcelo Zarvos

Szereplők:
Adrien Brody, Diane Lane, Ben Affleck, Bob Hoskins, Robin Tunney, Molly Parker, Joe Spano

Műfaj:
dráma, krimi

Játékidő:
126 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Back Lot Pictures, Focus Features, Miramax Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek