Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hol az ördögben van Oszama Bin Laden?

Where in the World is Osama Bin Laden?

50% / 1 szerkesztő
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2008. április 18.
Magyarországi premier: 2008. október 23.

A rendező felesége gyermeket vár. Spurlock már előre félti gyermekét a világtól, amibe beleszületik, a terrorizmustól, ami mindennapos lett a világ számos pontján. Így szülői felelősségtudata arra sarkallja, hogy a magányos akcióhősök szerepébe bújva, megkeresse a világ első számú közellenségét.

Ahhoz, hogy megtalálja, meg kell ismernie nem csak Oszama bin Laden múltját, hanem azt a közeget is, ahonnan jön. Elutazik hát a Közel-Keletre, hogy Egyiptomot, Marokkót, Izraelt, Jordániát, Afganisztánt, Szaúd-Arábiát és Pakisztánt bejárva a nyomára akadjon. Eközben megismeri az ottani emberek életét, gondolkodásmódját és véleményüket az Amerikai Egyesült Államokról.

Morgan Spurlock dokumentumfilm-rendező a Super Size Me és annak sorozatváltozata után/közben most épp Oszamára vadászik. Nem találja meg, de alighanem vicces és tanulságos lesz útja.

Rendezte:
Morgan Spurlock

Forgatókönyv:
Jeremy Chilnick, Morgan Spurlock

Operatőr:
Daniel Marracino

Vágó:
Gavin Coleman, Julie Bob Lombardi

Szereplők:
Morgan Spurlock, Alexandra Jamieson

Műfaj:
dokumentumfilm, vígjáték

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA / Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. október 26.

"Spurlock e filmjét feltehetőleg Amerikának készítette. Vélhetően nem tájékozatlan pojáca ő, mégis látványosan meg kell lepődnie az olyan beszólásokon, miszerint Oszama Pakisztánban tartózkodhat. (...) Ezek az amerikai szemnek a reveláció erejével ható információk európai vásznon kevésbé működnek, mint ahogy a jerryspringeres (itthon: mónikasós) végefőcím előtti összegző jellegű tanulságkimondás is módfelett ócska dolog. Spurlock végtére is az iszlám köznapibb ágának jogosságát fogalmazza meg annak radikálisabb fajtája ellenében; mindezt azonban rossz poénokkal, erőltetetten, és az új információk szigorú mellőzése kíséretében teszi."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek