Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hóhatár - A félelem felpörget

Extreme Ops

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. november 27.
Magyarországi premier: 2003. december 25.

A reklám-szakember Jeffrey (Rupert Graves), a rendező Ian (Rufus Sewell) és az operatőr Will (Devon Sawa) arról híresek, hogy a gazdag megbízóik termékeit sikeresen reklámozó filmet bármi áron leszállítják - még ha ez egy majdnem 40m esésű vízesésen kajakkal való átkelést vagy egy helikopterből kilógó hevedereken való himbálódzást is jelent.

A team ezúttal kivitelezhetetlennek tűnő feladatot vállal: egy új digitális video kamerát akarnak reklámozni úgy, hogy felveszik három kiváló síelő bravúrját, amint leköröznek, sebességben túlszárnyalnak egy lavinát.

Az osztrák Alpokba tartó forgatócsoporttal utazik a gyönyörű sí-versenyzőnő, a lesiklás bajnoka, Chloe (Bridgitte Wilson-Sampras), a vadóc hó-deszkázó Kittie (Jana Pallaske) és a 19 éves, mindennek fittyet hányó fenegyerek Silo (Joe Absolom). A stáb az ausztriai Karawanken-hegylánc egy csaknem 4000m magasságban fekvő, félig kész üdülőhelyen üti fel táborát, a jugoszláv határ közelében. De nincsenek egyedül…

A szerb háborús bűnös Pavle (Klaus Löwitsch), aki nemrég lelte “megrendezett” halálát egy repülőgép szerencsétlenségben, itt bujkál a hegyekben, egzotikus barátnője Yana (Liliana Komorowska), fia Slavko (David Scheller) és egy egész terrorista banda társaságában, akik mindenre elszántak szörnyűséges küldetésük teljesítése érdekében - ha kell, megölnek mindenkit, aki az útjukba akad.

Will, aki egy lépést sem tesz a kamerája nélkül, Siloval a hegyen barangol, hogy felfedezze a környéket, véletlenül filmre veszi Pavle-t és a gyönyörű Yana-t. S ezzel a reklámfilm készítése egy csapásra eltörpül az extrém csapat előtt álló súlyos feladatok között - a feladat most nem más, mint életben maradni és megakadályozni a terroristák következő támadását.

Rendezte:
Christian Duguay

Forgatókönyv:
Michael Zaidan, Timothy Scott Bogart és Mark Mullin

Operatőr:
Christian Duguay

Vágó:
Clive Barrett és Sylvain Lebel

Zene:
Normand Corbeil

Szereplők:
Devon Sawa, Bridgette Wilson-Sampras, Rupert Graves és Rufus Sewell, Heino Ferch, Klaus Löwitsch

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
93 perc

Gyártó:
ApolloMedia, MDP Worldwide, Terra Film

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Peto kritikája
2004. január 2.

"Látványokra épülő pörgős akciófilm, kevés mondanivalóval. A színészi játék a háttérben marad."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek