Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hogyan lopjunk felhőkarcolót

Tower Heist

60% / 3 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2011. november 4.
Magyarországi premier: 2011. november 10.

A tősgyökeres queens-i Josh Kovács (Ben Stiller) több mint egy évtizede vezeti menedzserként New York City egyik legpompásabb luxusát nyújtó és legjobban őrzött toronyépületének személyzetét. Mindent és mindenkit képes szemmel tartani, előtte senki és semmi sem marad észrevétlen, ám mégis visszafogott magánéletet él.

A fényűző, kívül-belül felvágós épület felső szintjén lakik Arthur Shaw (Alan Alda), a Wall Street-i tőzsdekirály, aki mindenki meglepetésére az FBI házi őrizetébe kerül, miután két milliárd dollárral rövidítette meg a nála befektetőket. No és vajon kiket károsított meg a legsúlyosabban a környezetében? Éppen a torony személyzetét, akik saját nyugdíjuk kezelését bízták rá.

Josh épületének személyzete, hogy visszakaphassák jogos jussukat, egy piti csalóhoz, Slide-hoz (Eddie Murphy) fordul, tervezze meg számukra a szinte lehetetlent: visszalopni a pénzt Arthur szigorúan őrzött lakásából. S bár szerencsétlen amatőrökről van szó, az újonc tolvajok mindenki másnál jobban ismerik az épületet magát, így a luxustorony közben munka nélkül maradt ex-menedzserével, Josh Kováccsal célba veszik Shaw rezidenciáját…

Brett Ratner (Csúcsformában 3.) vígjátékában végre együtt láthatjuk két korszak meghatározó nevettetőjét: Ben Stiller-t és Eddie Murphy-t.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Brett Ratner

Forgatókönyv:
Leslie Dixon, Russell Gewirtz, Ted Griffin, Rawson Marshall Thurber

Operatőr:
Dante Spinotti

Vágó:
Mark Helfrich

Zene:
Christophe Beck

Szereplők:
Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick, Téa Leoni, Casey Affleck, Michael Pena, Alan Alda, Gabourey Sidibe, Judd Hirsch, Nina Arianda

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Imagine Entertainment, Rat Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek