Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hogy szeretsz?

Elsker Dig For Evigt

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. augusztus 23. (Norvégiai Nemzetközi Filmfesz
Amerikai premier: 2003. február 21.
Magyarországi premier: 2003. augusztus 28.

Mi történik, ha minden, amit állandónak hittünk és magától értetődőnek vettünk, hirtelen köddé foszlik, a jövő kiszámíthatatlanul tornyosul előttünk, s többé nem vagyunk ura saját életünknek? A film négy emberről szól, arról, hogy milyen váratlanul és készületlenül éri őket, amikor az élet törékenységével szembesülnek és szerelmüknek. Hogyan reagálnak? S szerelmük kiállja-e a szakítópróbát?

Cecilie (Sonja Richter) és Joachim (Nikolaj Lie Kaas) fiatalok és szerelmesek. Készülnek összeházasodni, előttük áll az élet. De a dolgok rosszra fordulnak, és hirtelen minden a feje tetejére áll. Nem csak Cecilie és Joachim számára változik meg minden, hanem Marie (Paprika Steen) és Niels (Mads Mikkelsen) életében is. Marie és Niels harmincas éveik vége felé járnak. Boldog házasságban élnek, három gyermekük van, de házasságuk kemény és fájdalmas próbatétel elé kerül, amikor Niels szenvedélyesen beleszeret Cecilie-be.

A kérdés az, hogy vajon Niels és Cecilie készek-e mindent feladni szerelmükért. De egy biztos: többé már semmi sem lesz ugyanaz… A Hogy szeretsz arról a helyzetről szól, amikor a dolgok irányítása kicsúszik a kezünkből, amikor az élet nyers valóságával kerülünk szembe, s arról, hogy legyen bátorságunk kiállni életünk nagy szerelméért. Néha a szerelem akkor a legnagyszerűbb, amikor a legkevésbé várjuk.

A filmben idő és tér lényegtelenné válik; a rendező - aki egyúttal az író is - finom módszerekkel mutat rá az emberi kapcsolatok bonyolultságára és fontosságára.

Rendezte:
Susanne Bier

Forgatókönyv:
Susanne Bier, Anders Thomas Jensen

Operatőr:
Morten Soborg

Vágó:
Pernille Bech Christensen

Zene:
Jesper Winge Leisner

Szereplők:
Mads Mikkelsen, Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Stine Bjerregaard

Műfaj:
dráma

Játékidő:
113 perc

Ország:
Dánia

Gyártó:
Det Danske Filminstitut

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek