Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hitman, a bérgyilkos

Hitman

Nem láttuk.
65% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. november 21.
Magyarországi premier: 2007. november 22.

Egy Interpol-ügynök hazamegy, és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es (Timothy Olyphant) rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogy került oda.

Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt: de sosem érte utol az emberét. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket.

Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik - hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt - egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat.

A film alapja természetesen a népszerű, azonos című videojáték, mely a Kardhal forgatókönyvírója (Skip Woods) és a fiatal francia rendező, Xavier Gens tolmácsolásában érkezik a mozivásznakra.

Rendezte:
Xavier Gens

Forgatókönyv:
Skip Woods

Operatőr:
Laurent Bares

Vágó:
Carlo Rizzo

Zene:
Geoff Zanelli

Szereplők:
Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA / Franciaország

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. november 18.

"Addig azonban, amíg a nézőnek megfelel egy olyan vizuális orgia, amit az nyújt, amikor egy szentpétervári székesegyházat szétlőnek egy helikopterrel, addig biztosan fognak ilyen „Bourne-ultimátum light”-filmek készülni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek