Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hirtelen 30

13 Going on 30

Nem láttuk.
40% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. április 23.
Magyarországi premier: 2004. július 22.
Magyarországi DVD premier: 2005. február 15.

1987-et Írunk. A 13 éves Jenna Rink (Christa B. Allen) lassan kész nővé érik, a baj csak az, hogy nem tud olyan gyorsan felnőni, amennyire gyorsan szeretne. Jenna fuldoklik különc szülei szorításában, az iskola menő fiúi rá se hederítenek, és az a jóképű srác, akibe bele van esve, még a keresztnevét sem tudja. Jennát már nem elégíti ki többé a szomszéd fiúval, Matt Flamhaff-fel történő barátkozás, ezért születésnapot szervez 13. életévének megünneplésére, amire meghívja a suli legmenőbb lánybandáját és srácait is.

A parti azonban katasztrofálisan sikerül. Jennát egy “Hét perc a Mennyben” nevű ostoba játék miatt bezárják a szekrénybe, és ott is hagyják. A szégyenteljes helyiségbe kényszerített Jenna veszélyes kívánságot fogalmaz meg: bárcsak végre felnőne, és minden úgy alakulna az életében, ahogyan mindig is szerette volna! Természetesen valóra válik az óhaja.

Ugyanis másnap, amikor Jenna felébred, 2004-et mutat a naptár, egy idegen lakásban van egy meztelen, zuhanyozó pasival, ő pedig 30 éves! Sőt mi több, az “új” Jenna Rink (Jennifer Garner) ragyogóan sikeres nő remek karrierrel és egy mesébe illő Fifth Avenue-i apartmannal. Végre menő és népszerű.

Az egyetlen probléma csak, márpedig óriási probléma: elképzelése sincs, hogy mi történt vele az “átugrott” években, hogyan jutott el odáig, ahol most tart. A kezdeti döbbenet után Jennát fokozatosan magával ragadja új élete, ám hamarosan rájön, hogy “valami” mégis hiányzik neki - ez a valaki(!) pedig nem más, mint Matt (Mark Ruffalo).

Mikor meglátogatja őt, szomorúan kell rájönnie, hogy Matt és ő már régóta nem tartják a kapcsolatot, és ami még rosszabb, egykori barátja jegyben jár valakivel. Jenna a saját bőrén tapasztalja, hogy a minden nem mindig elég, ezért elhatározza, hogy ad még egy esélyt az első szerelemnek. Mi másban is bízhatna titkon: talán még nem késő.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Gary Winick

Forgatókönyv:
Josh Goldsmith és Cathy Yuspa

Operatőr:
Don Burgess

Vágó:
Susan Littenberg

Zene:
Theodore Shapiro

Szereplők:
Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer, Andy Serkis, Kathy Baker, Sean Marquette, Kiersten Warren, Lynn Collins

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Revolution Studios / Thirteen Productions

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek