Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hipervándor

Jumper

30% / 1 szerkesztő
65% / 6 olvasó
Amerikai premier: 2008. február 14.
Magyarországi premier: 2008. március 6.
Magyarországi DVD premier: 2008. augusztus 3.

Davey (Hayden Christensen) különleges képeségekkel rendelkezik: teleportálni tudja magát bárhová, hamarosan rájön, hogy ezzel nincs egyedül.

Élete akkor változik meg, mikor édesanyja gyilkosság áldozata lesz és felbukkan az életében egy szőke, titokzatos férfi, aki láthatóan tisztában van a képességeivel és felvilágosítja a tényről, miszerint semmi sincs ingyen.

Ráadásul pár, hasonló képességekkel rendelkező fiatal is bekerül a képbe. Mire hősünk feleszmél, egy háború kellős közepén találja magát, amely ha rosszil végződik egyetlen rendkívüli képességű fiatal sem lesz a világon.

Rendezte:
Doug Liman

Forgatókönyv:
Steven Gould regénye nyomán, írta David S. Goyer és Jim Uhls

Operatőr:
Barry Peterson

Vágó:
Saar Klein, Dean Zimmerman és Don Zimmerman

Zene:
John Powell

Szereplők:
Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane, Jamie Bell, Rachel Bilson, Michael Rooker, Tom Hulce

Műfaj:
akció, sci-fi, thriller

Ország:
USA

Gyártó:
New Regency Pictures, Created By, 20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. március 9.

"A vérciki történet ellenére akár jól működő popcorn-mozi is lehetne; a közelmúltban pedig ugye láthattunk példákat egyszerfogyasztós, de annak megfelelő akciószösszenetekre. Ez a film azonban kivétel: az eddig korrekt agynélküli darabokat levezénylő Doug Liman rendező ugyanis két dologra képtelen jelenlegi „eposzában”, amelyre eddig látszólag képes volt: első ízben valamirevaló izgalomfaktorral feltölteni a képkockákat, melyek ennek hiányában az érdektelenség földi rekvizitumaként lesznek maximum figyelemre méltóak. Másodszor pedig képtelen elhitetni velünk, hogy nem csupán az ötvenes évek blőd akcióképregényeihez hasonló, vázlatosan felskiccelt nulldimenziós papírmasé-figurákat láthatunk a vásznon szenvelegni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek