Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hideghegy

Cold Mountain

Nem láttuk.
77% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. december 25.
Magyarországi premier: 2004. március 11.
Magyarországi DVD premier: 2004. szeptember 7.

Ada (Nicole Kidman) kényelemben nevelkedett. Apja (Donald Sutherland) bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman (Jude Law) ott született a Hideghegyen, és egyszerű ember: ács. Ám nem sokkal azelőtt, hogy kitörne a polgárháború, megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, hogy a konföderáció oldalán harcoljon az északiak ellen, örök hűséget esküsznek egymásnak. És bármi történjék is velük, ragaszkodnak ígéretükhöz.

A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Petersburgnál súlyosan megsebesül, de túléli, kórházba kerül. Megelégelte az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé.

Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert bízik benne, hogy Inman egyszer megérkezik hozzá. Hiszen megígérte neki.

Rendezte:
Anthony Minghella

Forgatókönyv:
Anthony Minghella

Operatőr:
John Seale

Vágó:
Walter Murch

Zene:
T-Bone Burnett, Gabriel Yared

Szereplők:
Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger, Eileen Atkins, Kathy Baker, Lucas Black, Emily Deschanel, Brendan Gleeson, Philip Seymour Hoffman, Charlie Hunnam, Jena Malone, Natalie Portman, Giovanni Ribisi, Donald Sutherland, Ray Winstone, Jack White

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
155 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax Films, Bona Fide Productions, Mirage

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek