Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hidden

Skjult

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. április 3., Norvégia
Amerikai premier: 2010. január 29.

Kai Koss (Kristoffer Joner) 19 év után tér haza szülővárosába, hogy elhunyt édesanyjától elbúcsúzhasson, és döntsön az örökségül rá hagyott szülői ház sorsáról. A helyiek tartózkodó érzelmekkel fogadják visszatértét, amelynek oka az elfelejteni próbált múltban keresendő.

Az emeletes, régi stílusú öröklött ház egy sötét, komor erdő mélyén áll. Kai szándékai szerint el akarja pusztítani egykori otthonát, szabadulni szeretne a múlt minden nyomától. Ám ahogy telnek az órák és a napok, a régvolt egyre jobban behálózza, utána nyúl, nem ereszti. Mikor egy fiatal pár eltűnik az erdőben, Kai kénytelen újból szembenézni a múlt szellemeivel, és végső soron önmagával.

Pal Oie filmje majd’ 13 millió norvég koronából készült, és a nyomasztó lélektani horrorok kitaposott útját követi. 2009-ben elnyerte a norvég Amanda-díjat a legjobb produkciós dizájn kategóriában, valamint a főszereplő Kristoffer Joner és a legjobb hang jelölést kapott.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Pal Oie

Forgatókönyv:
Pal Oie

Operatőr:
Sjur Aarthun

Vágó:
Lars Apneseth

Szereplők:
Kristoffer Joner, Cecilia A. Mosli, Arthur Berning, Anders Danielsen Lie, Knut Morten Brekke

Műfaj:
horror

Játékidő:
96 perc

Ország:
norvég

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2009. november 29.

"A Skjult nálam nagyon jó film. Nem egyértelmű, de ebben rejlik a veleje és a hatása. Technikailag profi, kiforrott; színészileg helytálló; történetileg a klisék felhasználása mellett is rejtélyes."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek