Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hatodik érzék

The Sixth Sense

Nem láttuk.
75% / 4 olvasó
Amerikai premier: 1999. augusztus 6.
Magyarországi premier: 2000. január 6.

Cole (Haley Joel Osment) hat éves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat.

Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival pompásan megértik egymást. Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút; a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől…

Minden idők legsikeresebb thrillere, mely 293 milliós bevételével és zseniális csattanójával egycsapásra Hollywood élbolyába repítette M. Night Shyamalan rendezőt, az ifjú főszereplőt pedig okkal jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra!

Rendezte:
M. Night Shyamalan

Forgatókönyv:
M. Night Shyamalan

Operatőr:
Tak Fujimoto

Vágó:
Tak Fujimoto

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams, Donnie Wahlberg, Trevor Morgan

Műfaj:
thriller

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2000. január 7.

"Az igazi nagy kitolás ellenségeinkkel, ha elmeséljük nekik a filmet, mielőtt megnézik. Utána meg tudnának fojtani minket egy kanálka vízben, az tuti."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek