Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hasonmás

Surrogates

70% / 1 szerkesztő
61% / 7 olvasó
Amerikai premier: 2009. szeptember 25.
Magyarországi premier: 2009. október 1.
Magyarországi DVD premier: 2010. február 10.

A 2005 és 2006 között megjelent The Surrogates című képregény eredeti történetével és film noiros látványvilágával hívta fel magára a filmesek figyelmét, mivel a sztori egyszerre hordozta magában egy izgalmas krimi, egy akciófilm és egy egyedi látványvilágú science fiction lehetőségét.

2054-ben járunk, és az emberek már elidegenedtek egymástól, és szinte már nem is érintkeznek egymással. Ezt a célt az ún. szurrogátumok töltik be, melyek a valódi emberek fittebb, jól kinéző hasonmásai. Ezek a hasonmások végzik el a legtöbb mindennapi teendőt, sőt gyakran még ők is dolgoznak gazdáik helyett. Néhány szurrogátum meggyilkolása után Greer FBI-ügynök (Bruce Willis) egy meglepő és fenyegető összeesküvést fedez fel, de az ügy annyira bonyolult, hogy kénytelen maga is beállni nyomozni a hasonmása helyett.

A filmben visszatér a 2003-as Terminátor 3. – A gépek lázadása óta mozival nem jelentkező Jonathan Mostow rendező, valamint annak írói, Michael Ferris és John D. Brancato, de az igazán nagy hír az, hogy újra együtt szerepel a Ponyvaregény híres párosa, Bruce Willis és Ving Rhames, akik ezúttal is egymás ellenlábasait formálják meg.

Rendezte:
Jonathan Mostow

Forgatókönyv:
Michael Ferris és John D. Brancato

Operatőr:
Oliver Wood

Vágó:
Kevin Stitt és Barry Zetlin

Zene:
Richard Marvin

Szereplők:
Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike, Ving Rhames

Műfaj:
sci-fi, thriller

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures, Mandeville Films, Road Rebel

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Mikó Laura Hanna kritikája
2009. október 6.

"Noha Bruce Willis ismét nyújtja a tőle megszokott hős-karaktert, és a többi színész is jobbára hitelesen alakítja a plasztik robotokat, a történet többé-kevésbé kiszámítható, az effektek mérsékelten látványosak, s mindent összevetve egy egyszer nézhető, felejthető alkotássá sikerült Robert Venditti és Brett Veldele képregényének jobb feldolgozást érdemlő adaptációja."
bővebben

További kritikáink

2009. október 6.Farkas Ádám kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek