Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Harry Potter és a Titkok kamrája

Harry Potter and the Chamber of Secrets

90% / 1 szerkesztő
70% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. november 15.
Magyarországi premier: 2002. december 5.
Magyarországi DVD premier: 2010. november 3.

Harry Potter nyári vakációja nem sikerült a legjobban. Nem elég, hogy nehezen boldogult rokonaival, Petunia nénivel (Fiona Shaw) és Vernon bácsival (Richard Griffiths), mintha még legjobb barátai, Ron Weasley (Rupert Grint) és Hermione Granger (Emma Watson) is elfeledték volna: egyetlen levelére sem válaszoltak. Váratlanul azonban megjelenik szobájában Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse: az új tanévben nagy veszély leselkedik rá iskolája, a Roxfort falai között. Kiderül, Dobby volt az, aki Ron és Hermoine válaszleveleit is elzárta előle, mert annyira féltette Harryt a visszatéréstől. Ám Harrynek - barátai és egy repülő autó segítségével - mégis sikerül megmenekülnie a Dursley-ház sivár falai közül.

Harry és Ron azonban gyanús körülmények között lekésik a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába. A fiúknak cselekedniük kell a vészhelyzetben, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről, s ezzel kivívják maguk ellen Piton professzor (Alan Rickman) haragját, aki kizáratásukkal szemben kiáll értük, miután a repülő Fordot az elvarázsolt Fúriafűz fának kormányozzák. Időközben elterjed a híre Harry elsősként véghezvitt tetteinek, így csakhamar nem kívánt érdeklődés középpontjában találja magát. Új rajongói között megtalálhatjuk Ron kishúgát, Ginnyt (Bonnie Wright); az elsőéves Colin Creevey-t (Hugh Mitchell); és - ami a leginkább idegesítő - a új tanárukat, Gilderoy Lockhartot (Kenneth Branagh).

Saját hiúságától vezérelve Lockhart vágyik mindarra az elismerésre, amely hősünket körülveszi, és mind gyakrabban mutatkozik a fiú társaságában. De ő sem tud ésszerű magyarázatot adni arra az új és minden eddiginél gonoszabb hatalomra, amely az iskolát fenyegeti. Minden szem Harryre szegeződik, s barátai kételkedni kezdenek benne. Kivéve persze Ront, Hermoinét és a kis Ginnyt, aki varázslatos naplójára fordítja minden figyelmét. Harry azonban nem okoz csalódást barátainak és - Lockarttal vagy nélküle - szembeszáll a sötét hatalmakkal, amelyek szeretett iskoláját fenyegetik.

Rendezte:
Chris Columbus

Forgatókönyv:
Steven Kloves

Operatőr:
Roger Pratt

Vágó:
Peter Honess

Zene:
John Williams

Szereplők:
Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Maggie Smith, Alan Rickman, Kenneth Branagh, Robbie Coltrane, Tom Felton, Fiona Shaw, Richard Griffiths, John Cleese, Richard Harris, Devon Murray, Julie Walters, Kenneth Branagh, Jason Isaacs, Miriam Margolyes, Gemma Jones

Műfaj:
kaland, fantasy

Játékidő:
161 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek