Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Harry Potter és a Halál ereklyéi - 1. rész

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

60% / 2 szerkesztő
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2010. november 19.
Magyarországi premier: 2010. november 25.

Úgy tűnik, végül teljesen magukra maradtak: Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emma Watson) tanáraik, de legfőképpen Albus Dumbledore (Michael Gambon), a Roxfort igazgatójának segítsége nélkül vág neki az utolsó, lehetetlenül nagy feladatnak.

A főellenség Voldemort (Ralph Fiennes) halhatatlansága titkának nyomába erednek, fel akarják kutatni, és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat, a gonosz varázsló lelkének elrejtett darabjait. A sötét erő azonban nem kíméli sem őket, de az egész varázsvilágot sem.

S végül bekövetkezik a legrosszabb: kitör a háború, a halálfalók Roxfort-ot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Bármerre járnak, a borzalom követi őket. És mindenütt Harry Potter-t keresik, hogy a Nagyúr elé vihessék a fiút… élve.

J. K. Rowling világsikerű regényfolyamának utolsó része két filmben kerül a mozikba, az első befejezés 2010. novemberében, a lezárás pedig 2011. márciusában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
David Yates

Forgatókönyv:
J. K. Rowling regénye nyomán Steve Kloves

Operatőr:
Eduardo Serra

Vágó:
Mark Day

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Tom Felton, Alan Rickman, Bonnie Wright, Jason Isaacs, Michael Gambon

Műfaj:
fantasy, kaland

Játékidő:
146 perc

Ország:
USA, Anglia

Gyártó:
Heyday Films, Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kőrösi Bogdán kritikája
2010. november 25.

"Ami eddig jó volt, jó is maradt, amit pedig eddig kifogásoltunk, az továbbra is böki majd a csőrünket. Potterék valószínűleg a befejező részben sem nyújtanak Oscar-díjas alakítást, de tanáraikban továbbra is bízhatunk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek