Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Harry Potter és a félvér herceg

Harry Potter and the Half-Blood Prince

80% / 2 szerkesztő
81% / 8 olvasó
Amerikai premier: 2009. július 17.
Magyarországi premier: 2009. július 23.
Magyarországi DVD premier: 2009. november 24.

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő.

De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy.

Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

Rendezte:
David Yates

Forgatókönyv:
Steve Kloves

Operatőr:
Bruno Delbonnel

Vágó:
Mark Day

Zene:
Nicholas Hooper

Szereplők:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Alan Rickman, Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, David Thewlis, Maggie Smith, Julie Walters, Tom Felton

Műfaj:
fantasy, kaland

Játékidő:
154 perc

Ország:
Egyesült-Királyság, USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures, Heyday Films

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó DeluksZ kritikája
2009. július 31.

"Mindent összevetve csalódottan álltam fel a székből, mint mindig. Tudtam, hogy nem a könyvet fogom visszakapni, nem vártam csodát, nem reménykedtem Oscar-díjas alkotásban, de reméltem, hogy a sorozat a kezdetektől érezhető gyermekbetegségeit végre levetkőzi, és egy többé-kevésbé jól összerakott, színészi játék terén is kielégítő filmmel rukkol elő."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek