Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Harmadik Shrek

Shrek the Third

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. május 18.
Magyarországi premier: 2007. június 14.

Nem mindenki akar király lenni – és ez különösen igaz behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fionát, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni.

Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik, és Shreket tekinti a trón várományosának. A birodalom húzódozó jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie.

Mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől, és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő.

Amíg az ogre távol van, esküdt ellensége, a Szőke Herceg visszatér Túl az Óperenciánba, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmekért. Shrek és Artie csak a szószátyár Szamár, a csalafinta Csizmás Kandúr és Fiona barátnői segítségével tudják legyőzni, hogy a film végére megint mindenki boldogan éljen…

Rendezte:
Chris Miller, Raman Hui

Forgatókönyv:
J. David Stern, David N. Weiss

Vágó:
Michael Andrews

Zene:
Harry Gregson-Williams

Eredeti hangok:
eredeti hangok: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese, Rupert Everett, Eric Idle, Justin Timberlake, John Krasinski, Ian McShane

Műfaj:
animációs, vígjáték

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. június 16.

"A legrosszabbtól tartva ültem be a moziba, és vártam a Disney meg a DreamWorks unalomig ismert logóját; hogy ezeket az unalomig ismert, lapos tréfák és „fordulatok” kövessék majd. Aztán másfél óra múlva úgy jöttem ki a teremből, hogy a fenébe is, ezek már megint megcsinálták! (...) Mert bár egyáltalán nem mentes a gyengeségektől a Shrek széria harmadik darabja (sőt...), kifejezetten kellemes moziélményt nyújtott. A nevetés harsogó hangja pedig ilyen filmek esetében kifejezetten sikeresen nyomja el a nyilvánvaló hiányosságok tompa moraját. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek