Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hannibal ébredése

Hannibal Rising

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. február 9.
Magyarországi premier: 2007. március 8.

1944-ben, a háború sújtotta Litvániában az ifjú Hannibal Lectert (Gaspard Ulliel) szüleivel és Mischa nővérével (Helena Lia Tachovska) együtt kilakoltatják bevehetetlennek hitt kastélyukból, ami épp a keleti frontvonal mellett áll. Bár Hannibal életben marad, családja többi tagja a háború martalékává válik: a szülei csatában vesztik életüket, a nővérét pedig náci-szimpatizánsok ölik meg.

Mikor a szörnyű harcok véget érnek, az összetört és koldusszegény Lecter Párizsba menekül, azt remélve, hogy ott majd újra találkozik nagybátyjával - ám a háborúban a rokonát is megölték. A férfi vonzó japán özvegye, Lady Murasaki (Li Gong) szállást ad a messziről érkezett gyermeknek. Ahogy múlik az idő, egyre többet ad át egyedülálló bölcsességéből a fiúnak, aki a nő segítségével kifinomult, művelt ifjúvá válik.

Hannibálon hamarosan újfajta, beteges megszállottság vesz erőt: ideje nagy részét holttestek társaságában tölti, így képezve magát ragyogó képességű orvossá, de furcsa “hobbija” szociopata hajlamait is idejekorán megalapozza. Ahogy a fejében újra és újra lejátszódnak a háború borzalmas eseményei, a szenvedés, amin a családja keresztülment, elkezdi kísérteni őt. Még mindig élénken él benne nővére emléke, ezért elhatározza, hogy megbosszulja Mischa halálát – akkor is, ha ennek érdekében a felelősöket egyenként kell levadásznia…

A Hannibal Rising a Lecter-trilógia előzményfilmje, ami bemutatja, hogyan vált egy művelt, szerény fiúból minden idők legrettegettebb emberevő sorozatgyilkosa.

Rendezte:
Peter Webber

Forgatókönyv:
Thomas Harris (saját regénye alapján)

Operatőr:
Ben Davis

Vágó:
Valerio Bonelli, Pietro Scalia

Zene:
Ilan Eshkeri, Shigeru Umebayashi

Szereplők:
Gaspard Ulliel, Li Gong, Helena Lia Tachovska, Rhys Ifans, Kevin McKidd, Dominic West

Műfaj:
thriller

Játékidő:
117 perc

Ország:
Nagy-Britannia / USA / Franciaország

Gyártó:
The Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. március 11.

"A Hannibal ébredése nem fog tetszeni minden Hannibal rajongónak. Ha azonban nem tartjuk magát az ötletet eleve elvetéltnek, miszerint a doktort valaki más játssza el, mint Anthony Hopkins, és legfőképpen nem A bárányok hallgatnak-hoz mérjük a művet, hanem más thrillerekhez, vagy bosszúfilmekhez, akkor akár még jól is érezhetjük magunkat megtekintése közben. Senki se számítson azonban formabontó eredetiségre, vagy a műfaji elemek tökéletes összhangjára: aki ilyesmikre vágyik, az emelje le a dvd-s polcról az 1991-es, átütő sikert elérő "eredetit"."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek