Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Halálos közellenség

L'Instinct de mort

90% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2008. szeptember 11. (Toronti-i Filmfesztivál)
Magyarországi premier: 2008. november 20.

Jacques Mesrine a francia történelem talán legismertebb gengsztere volt, akinek élettörténete szinte kiáltott a megfilmesítés után. Az élettörténetéről íródott L’Instinct de Mort (Halálos ösztön) című könyv ragyogó összefoglalása volt sajátos karrierjének, legendáját pedig csak növelte, hogy Párizs közepén rendőrök lyuggatták őt szanaszét közvetlen közelről. Az eltelt évek alatt nem kopott meg Mesrine fénye, sőt ma is legalább annyian ismerik őt Franciaország-szerte, mint aktív korában. 

Jean-François Richet rendező és csapata rájött, hogy ezt a páratlanul gazdag élettörténetet nem lehet egyetlen filmbe sűríteni, ezért 2007 májusától 2008 januárjáig forgatva egyszerre két játékfilmnyi anyagot vettek fel, hogy két részletben láthassák a nézők Mesrine bűnökkel és érdekességekkel teli életét.

Vincent Cassel megformálásában az első epizódban annak lehetünk szemtanúi, ahogy Mesrine beépül a szervezett bűnözésbe és maga is gengszterré válik, a későbbi folytatásban pedig már a leghíresebb francia bűnözőként folytatja pályafutását.

Rendezte:
Jean-François Richet

Forgatókönyv:
Jacques Mesrine könyvéből, írta: Abdel Raouf Dafri

Operatőr:
Robert Gantz

Vágó:
Hervé Schneid

Zene:
Marco Beltrami és Marcus Trumpp

Szereplők:
Vincent Cassel, Cécile De France, Gérard Depardieu, Roy Dupuis

Műfaj:
krimi, akció

Játékidő:
120 perc

Ország:
Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek