Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Halálos iramban

The Fast And The Furious

Nem láttuk.
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2001. június 22.
Magyarországi premier: 2001. november 1.

Dominic Toretto (Vin Diesel) napközben elképesztő teljesítményű versenykocsikat rak össze. A márka kevésbé számít, mint az a komputervezérelt üzemanyag-befecskendezés, amitől ezek a gépek repülnek. Éjszaka Dom saját földi rakétáját vezeti, és 10 ezer dollárt kaszál, ha valaki ki meri hívni őt egy versenyre.

Egy ilyen éji verseny egyszerre utcabál, törzsi összejövetel és csatatér, csupa adrenalin, szexuális feszültség és nyers, fékezhetetlen sebesség. Nagy tömeg lepi el az egyébként néptelen utcákat, hogy ünnepeljenek, őrjöngjenek, és együtt legyenek. Dominic úgy feszít ebben a magas oktánszámú, törvényen kívüli közegben, mint egy rocksztár, ő a mohón felbőgő, erejüket újra meg újra próbára tévő motorok ura.

Brian-t (Paul Walker) elvarázsolja ez az élet - ő is próbára akarja tenni az erejét. Büszke a dörzsöltségére, de ebben a közegben ő csak zöldfülű. Egy merész kihívás, egy rendőrségi razzia és a Johnny Tran (Rick Yune) bandájával való összetűzés után Briannek sikerül elnyernie Dominic bizalmát és barátságát. Dominic húga, Mia (Jordana Brewster) is felfigyel a srácra, a vonzalom pedig kölcsönös. A bökkenő csupán annyi, hogy új barátai nem sejtik: Brian zsaru.

Egy mindenre elszánt banda ugyanis hajmeresztő és életveszélyes országúti mutatványokkal, agresszív és vakmerő stílusban rabol ki értékes szállítmánnyal megrakott kamionokat. A bűnözők elképesztő ügyessége láttán a hatóságok gyanúja az éjszakai versenyzőkre terelődik, a nyomozást végző beépített emberük pedig nem más, mint Brian.

Dominic és Tran csapatai között a rivalizálás egyre veszélyesebb méreteket ölt, miközben Brian is egyre nehezebb helyzetbe kerül: Dominichoz egyre mélyebb barátság fűzi, és Miához való vonzalmát sem tudja kihagyni a számításból, ám felettesei eredményeket követelnek. Döntenie kell, kihez marad hű, és hol húzza meg a határvonalat…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Rob Cohen

Forgatókönyv:
Gary Scott Thompson, David Ayer és Erik Bergquist

Operatőr:
Ericson Core

Vágó:
Peter Honess

Zene:
BT

Szereplők:
Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Lindberg, Johnny Strong, Matt Schulze, Ted Levine, Ja Rule, Vyto Ruginis

Műfaj:
akció

Játékidő:
106 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2004. január 25.

"A \"film,-amit-nem-a-bölcsésztarisznyás-filmtudoroknak-találtak-ki, -hanem-azoknak,-akik-lazán-elnyújtózva-szívesen -megnéznének-valami-dögös-autós-macás-hangosságot\" - kategória legjobb versenyzője évekre visszamenőleg."
bővebben

További kritikáink

2004. január 2.SJ kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek