Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Halálos hallgatás

Dead Silence

40% / 1 szerkesztő
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. március 16.
Magyarországi DVD premier: 2007. november 14.

Ravens Fair egy álmatag, majdnem elfeledett foltocska a térképen, amit generációkkal ezelőttről származó, késő éjszakánként elsuttogott szellemhistóriák kísértenek…

A friss házas Lisa (Laura Regan) és Jamie Ashen (Ryan Kwanten) új életet kezdtek szülővárosuktól távol. Aztán mikor felesége kegyetlen gyilkosság áldozatává válik, Jamie kénytelen visszatérni Ravens Fairbe a temetés idejére; azzal az eltökélt szándékkal, hogy megoldja a nő halála körüli rejtélyeket.

Amint visszatér a szülői házba, és találkozik apjával és apja fiatal új feleségével, Jamie elkezdi felfedezni a hátborzongató városkát, és megismeri Mary Shaw legendáját – egy híres, meggyilkolt hasbeszélőét, akinek a jelenléte továbbra is átokkal sújtja Ravens Fairt.

Mivel ő az elsőszámú gyanúsított a gyilkossági ügyben, Jamie-nek muszáj mélyre ásnia a város véres múltjában, ha választ akar kapni a kérdéseire. Valahol a mélyben aztán hamarosan felfedezi az átok mögött rejlő igazságot, ami véget vetett Lisa életének - és ami az övét is veszélyezteti…

A hatalmas nemzetközi meglepetéssikert hozó Fűrész alkotói csapata (Leigh Whannel író-főszereplő, James Wan író-rendező, és a film producerei) ezúttal egy természetfeletti thrillerrel borzolja a kedélyeinket.

Rendezte:
James Wan

Forgatókönyv:
James Wan, Leigh Whannell

Operatőr:
John R. Leonetti

Vágó:
Michael N. Knue

Zene:
Charlie Clouser

Szereplők:
Donnie Wahlberg, Amber Valletta, Ryan Kwanten, Laura Regan, Bob Gunton

Műfaj:
horror

Játékidő:
89 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Evolution Entertainment / Twisted Pictures / Universal Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. november 17.

"Beszédes cím, azazhogy éppen az nem. Halálos csend (a magyarban Halálos hallgatásnak fordítva). Két egymást takaró, kölcsönösen feltételező szó. És itt álljunk is meg a filozófiai síkra tereléssel, mert ennél jóval egyszerűbb dologról van szó. Illetve csend. Pszt!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek