Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Halálkeringő

60% / 1 szerkesztő
48% / 4 olvasó
Magyarországi premier: 2010. január 14.

Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.

A romok tetején Elza (Dobó Kata), a megtört rendőrnő roskad magába, akinek a lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett szintén rendőr férjével, Patrikkal (Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával, Alex-szel (Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért.

Bukott hősnőnknek váratlanul kétes “megmentője” érkezik a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, (Kern András) a nyomozólegenda személyében. A látogatás erőtlen ürügye a lány harmincadik születésnapja… és még egy “apróság”. Szépre tervezett találkozásuk azonban rövid úton klausztrofób kergetőzésbe csap át, amikor is az érzékeny szimat számára nyilvánvalóvá válik, hogy Elza jelene szörnyű titkokat rejt…

Köves Krisztián Károly, elsőfilmes rendező filmje újszerű, nyomasztó thriller. „…És az apák bűnei a fiúkra szállnak, még akkor is, ha azok a fiúk, néha lányok…”

Rendezte:
Köves Krisztián Károly

Forgatókönyv:
Szabó István

Operatőr:
Dobóczi Balázs

Vágó:
Fiers Ádám

Zene:
Rakonczai Viktor, Kovács Áron Ádám

Szereplők:
Dobó Kata, Kern András, Ujlaky Dénes, Mészáros Béla, Lengyel Tamás

Műfaj:
thriller

Játékidő:
100 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Filmpartners

Hazai moziforgalmazó:
Szuez Film Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek