Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Haláli hullák hajnala

Shaun of the Dead

80% / 1 szerkesztő
90% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2004. április 9. - Nagy-Britannia
Amerikai premier: 2004. szeptember 24.

Shaun (Simon Pegg) élete nem úgy alakul, mint az elvárható: Ed nevű (Nick Frost) síkhülye, naplopó haverjával él együtt; a TV-boltban, ahol dolgozik, semmibe veszik; barátnője, Liz (Kate Ashfield) pedig nem tudja tovább elviselni azt a nihilt, amely minden este a Winchester nevű kocsmába hajtja őket. És mintha ez nem lenne elég, még a zombik is ellepik Londont.

Shaunra tehát nem más feladat vár, mint hogy megmentse anyját mostohaapja (Bill Nighy) zombi karjai (fogai) közül, s hogy előbb érjen oda a barátnőjéhez és tegye rendbe a kapcsolatukat, mint hogy az élőhalottak megkostólnák. Mellesleg pedig ott írtsa a társaival a rosszfiúkat, ahol érik. A végállomás pedig mi más lehetne, mint szeretett kocsmájuk, a Winchester.

Ahogy a zombik az embereket, úgy a róluk szóló filmek sem kerülik el a mozikat. Mostanság egyre több horror-remaket készítenek, köztük Romero A holtak hajnala sem kerülhette el az újrafilmesítést. Szükségszerűen pedig itt a film, mely kifigurázza ezeket. Ahogy a készítők is mondták: “Ha megnézed ezt a filmet, más szemmel fogsz nézni A holtak hajnalára”.

A Shaun of the Dead hatalmas siker volt hazájában, Nagy-Britanniában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Edgar Wright

Forgatókönyv:
Simon Pegg, Edgar Wright

Operatőr:
David M. Dunlap

Vágó:
Chris Dickens

Zene:
Dan Mudford, Pete Woodhead

Szereplők:
Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost, Lucy Davis, Dylan Moran, Nicola Cunningham, Keir Mills, Matt Jaynes, Bill Nighy

Műfaj:
horror, vígjáték

Játékidő:
99 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Rogue Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. október 7.

"Shaun kiborító napját különféle dolgok keretezik: cornetto-zabáló együgyű barát, irgő-morgó mostohaapa, rosszkor megszólaló wurlitzer, folyatós piros toll, végzetes döntést hozó barátnő és hullák, zombik, belsőségek minden mennyiségben. Mit lehet egy ilyen napon egyáltalán csinálni? Vég nélkül röhögni! Mármint nekünk, nézőknek."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek