Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Halálfutam

Death Race

50% / 1 szerkesztő
66% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. augusztus 22.
Magyarországi premier: 2008. október 16.

Egy fegyencekkel teli büntetőintézet arra inspirálta a börtönőröket, hogy könyörtelen szórakozást eszeljenek ki, amely busás hasznot hoz. Adrenalintól fűtött rabok, a televíziós erőszakra éhes nézők világszerte, és egy látványos aréna: ennyi kell csak, és indulhat a Halálfutam.

A háromszoros bajnok autóversenyző, Jensen Ames (Jason Statham) nagymestere a túlélésnek ezen a kietlen vidéken, ami Amerikából lett. Amikor már azt hiszi, hogy jobbra fordul a sorsa, az ex-fegyencet lecsukják egy brutális gyilkosságért, amit nem ő követett el. Rákényszerül, hogy felvegye a legendás sofőr, az elpusztíthatatlannak tűnő közönségkedvenc Frankenstein álarcát, és egy nagyon egyszerű választás elé állítja őt a börtönsziget vezetője: vagy versenyez, vagy megrohad a cellájában. A fémálarc mögé rejtett arcú rab egy eszelős, három napos küzdelem előtt áll. Amesnek az ország legkeményebb börtönéből jövő leggonoszabb bűnözőket kell legyőznie, hogy elnyerje a díjat: a szabadságot.

Ez az elszánt férfi a géppuskákkal, aknavetőkkel és lángszórókkal felturbózott monstre járgányával elpusztít mindent, ami az útjába kerül, hogy diadalmaskodjon a világ legbetegebb extrémsport-versenyében.

Paul W.S. Anderson (Resident Evil, Alien vs. Predator) látványos akciófilmje az 1975-ös, Death Race 2000 c. akció-scifi remake-je.

Rendezte:
Paul W.S. Anderson

Forgatókönyv:
Paul W.S. Anderson

Operatőr:
Scott Kevan

Vágó:
Niven Howie

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane, Robert LaSardo

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Studios

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek