Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hajszál híján úriember

En ganske snill mann

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. február 15., Berlini Nemzetközi Filmfesztivá
Amerikai premier: 2011. január 14.
Magyarországi premier: 2011. április 14.

Ulrik (Stellan Skarsgaard) 12 évet ült gyilkosságért. Szabadulása után bérel egy kis alagsori szobát. Gengszter barátja egy cserepes virágot hoz neki ajándékba. A régi szép időkről beszélgetnek, és Kenny-ről (Henrik Mestad), aki miatt Ulrik börtönbe került. A haver kideríti, hol dolgozik Kenny, és Ulrik kémkedni kezd utána.

Kenny már nem él egyedül, és láthatólag nagyon boldog. Ulrik-ot ez szíven üti. Felhívja a volt feleségét, hogy megkérdezze, hogy van a fia. Az ex-nej nem repes a boldogságtól, szeretné, ha Ulrik békén hagyná őket. Ulrik azonban meglátogatja a fiát, és megtudja, hogy nemsokára unokája lesz. Ulrik-ot mintha kicserélték volna.

Aztán kiderül, hogy nem láthatja az unokáját, mert gyilkos; a barátnője hirtelen kiadja az útját; a haver pedig nem hagyja békén, míg bosszút nem áll Kenny-n. Ulrik rájön, hogy Kenny-nek semmi köze nem volt a letartóztatásához. Miért kéne hát megölnie? Nem inkább a gengszter haver nélkül lehetne jobb ez a világ?

Hans Petter Moland filmje a 2010-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Reader Jury of the “Berliner Morgenpost”-díjat, valamint Arany Medve-jelölést is kapott.

Rendezte:
Hans Petter Moland

Forgatókönyv:
Kim Fupz Aakeson

Operatőr:
Philip Ogaard

Vágó:
Jens Christian Fodstad

Zene:
Halfdan E

Szereplők:
Stellan Skarsgaard, Henrik Mestad, Bjorn Floberg, Gard B. Eidsvold, Jorunn Kjellsby, Bjorn Sundquist

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
105 perc

Ország:
Norvégia

Gyártó:
Paradox Produksjon

Hazai moziforgalmazó:
Anjou Lafayette

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek