Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hajsza a metróban

Creep

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. augusztus 10. - Frankfurti Fantasztikus Film
Magyarországi DVD premier: 2005. május 17.

Kate-et (Franka Potente) ott hagyja egy buliban a barátnője, pedig megbeszélték, hogy együtt mennek át egy VIP-partira, ahol állítólag George Clooney is ott lesz. A lány nem akar lemaradni erről az alkalomról, ezért egyedül indul barátnője után. Mivel nem képes taxit fogni az utcán, úgy dönt, majd metróval utazik, azonban a föld alatt, a szerelvényre várva elnyomja az álom.

Mire Kate felébred, már az utolsó járat is elment, és meglepetten veszi tudomásul, hogy egyedül maradt, bezárva a metróállomásra. A csapdába esett lány tétován kóborol az állomáson, mikor jön még egy szerelvény. Ez a kocsi azonban félúton két megálló között hirtelen leáll, és Kate-nek rá kell döbbennie, hogy nincs egyedül a szerelvényen, aki pedig vele utazik, az nem akar mást, mint meggyilkolni őt.

Ettől kezdve versenyfutás kezdődik a titokzatos gyilkos és Kate között a metró elfeledett szervizalagútjai és csatornarendszere járataiban, melynek tétje nem kevesebb, mint hogy életben marad-e a lány…

Christopher Smith több rangos filmfesztivált (ám egyetlen jelölést vagy díjat sem kapott) horrorjában az egyre inkább nemzetközi sztárrá bontakozó Franka Potente (A lé meg a Lola, A Bourne-csapda) menekül az életéért.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Christopher Smith

Forgatókönyv:
Christopher Smith

Operatőr:
Danny Cohen

Vágó:
Kate Evans

Zene:
The Insects

Szereplők:
Franka Potente, Vas Blackwood, Ken Campbell, Jeremy Sheffield, Paul Rattray, Kelly Scott

Műfaj:
horror

Játékidő:
85 perc

Ország:
Nagy-Britannia / Németország

Gyártó:
Dan Films, Zero Film GmbH

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. július 27.

"Botrányosan ostoba horror-kampány a klónozás és az emberi kísérletek ellen, bár szerintem még ezt is csak én képzelem bele. Az igazság valószínűleg az, hogy csupán egy rettenetesen buta, öncélú mészárszékkel van dolgunk. Ha Creep helyett Crap lenne az eredeti címe, tökéletesen egyetértenék."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek