Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hajrá boldogság!

Happy-Go-Lucky

87% / 3 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2008. október 10.
Magyarországi premier: 2009. március 5.

Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, hogy ellopják a biciklijét, miközben egy londoni könyvesboltban nézelődik. Még a rendőrségnek sem tesz feljelentést, ehelyett inkább elhatározza, hogy megtanul vezetni. Jellemző! Poppy határtalan életigenlése és elképesztően pozitív hozzáállása a mindennapokhoz alapjaiban változtatja meg a körülötte élőket.

Poppy Scotthoz (Eddie Marsan), a meglehetősen ingerlékeny oktatóhoz kerül, aki sportot űz abból, hogy kritizálja őt a cipőjétől kezdve kaotikus magatartásáig. Szerinte az a feladata, hogy a tanulókat megszabadítsa rossz szokásaiktól. Azonban Poppyról lepereg a kritika, és konstans jókedve egy idő után a mufurc fickót szembesíti saját rossz szokásaival, aki azon kapja magát, hogy vonzódik a lányhoz. Úgy tűnik, Poppy mindenkiben képes meglátni a jót - függetlenül attól, hogy egy rosszcsont csemetét kell jobb belátásra bírni az iskolában, ahol a lány tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalannal kell szóba elegyednie az éjszaka közepén. És Poppynak gyakorta bejönnek a megérzései, hisz az iskola szociális munkásától, Timtől (Samuel Roukin) megtudja, hogy a rossz magaviseletű srácot a szülei bántalmazzák otthon, a hajléktalan pedig valójában a légynek se tud ártani.

Az ötszörös OscarŸ-jelölt Mike Leigh magával ragadó filmje azt a kérdést vizsgálja, hogy a naiv életszemlélet szellemi kiegyensúlyozatlanság eredménye és önveszélyes felelőtlenséggel társul vagy színtiszta jóérzésből fakad.

Rendezte:
Mike Leigh

Forgatókönyv:
Mike Leigh

Operatőr:
Dick Pope

Vágó:
Jim Clark

Zene:
Gary Yershon

Szereplők:
Sally Hawkins, Elliot Cowan, Alexis Zegerman

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
118 perc

Ország:
Egyesült - Királyság

Gyártó:
Ingenious Film Partners, Summit Entertainment, Thin Man Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Ruprech Dániel kritikája
2009. március 5.

"Mike Leigh új filmje halkabban szól, mint az eddigiek, kevesebb ráhatással nézői érzelmeire; kerüli a túl erőteljes, néha már kicsorduló jeleneteket, ám e realitásával árnyaltabb képet képes festeni erről a szituációról. A kicsit túl alapos, túl hosszúra nyújtott építkezést (...) egy jól kitalált, szórakoztató karakterrel, s az ezt a karaktert megszemélyesítő, remeklő színésznővel, Sally Hawkinsszal teszi élvezhetővé."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek