Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hajrá Bliss!

Whip It

60% / 3 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2009. szeptember 13., Torontói Nemzetközi Filmfesz
Amerikai premier: 2009. október 2.
Magyarországi premier: 2010. február 25.
Magyarországi DVD premier: 2010. október 21.

Bliss Cavendar (Ellen Page) meglehetősen boldogtalanul nőtt fel egy texasi kisvárosban, ahol a pezsgő életet főként a péntek esti futballmeccsek és a pompásnak tűnő üres látványosságok jelentették. A családjában legalábbis mindenképp, hiszen apja, Earl (Daniel Stern) a helyi focicsapatot edzi, anyja, Brooke (Marcia Gay Harden) pedig az ünnepségekért felelős. Bliss legjobb barátnőjének, Pash-nek (Alia Shawkat), aki pincérnőként dolgozik, van saját terve, hogyan lehet kitörni ebből az életből: felvételizik az Ivy League iskolába.

Bliss is hasonló lehetőségre vágyik. És a remek alkalom egyenesen szembejön vele, amikor egy austini vásárolgatás során megakad a szeme egy szórólapon, amely egy görkorcsolya csapatversenyre szóló jelentkezést hirdet. Bliss hazudik az életkoráról, hogy bekerülhessen a csapatba, majd keményen edzeni kezd. Az új élet lehetősége rengeteg élménnyel jár: szerelmes lesz egy rockbanda énekesébe, amelyet aztán szörnyű csalódás követ; teljesen a görkori-csapat hatása alá kerül; összetűzésbe keveredik az anyjával, mivel álmai megvalósulását görkorcsolya-sztárrá válásában látja teljesülni.

Végül sikerül összeegyeztetnie és megoldania minden problémát, lenyűgöznie és maga mellé állítania a szüleit és barátait, hogy Austinba költözvén folytathassa a görkorcsolyázást, és élhesse új, felnőtt életét.

Drew Barrymore  rendezői bemutatkozása drámai és vígjátéki elemeket okosan ötvöző, a felnőtté válás és útkeresés örök problémáját boncolgató mozi, amely a Stockholmi Filmfesztiválon Bronz Ló jelölést kapott.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Drew Barrymore

Forgatókönyv:
saját regényéből Shauna Cross

Operatőr:
Robert D. Yeoman

Vágó:
Dylan Tichenor

Zene:
The Section Quartet

Szereplők:
Ellen Page, Daniel Stern, Marcia Gay Harden, Alia Shakwat, Sarah Habel, Shannon Eagen, Drew Barrymore, Juliette Lewis, Edward Austin Austin, Mary Callaghan Lynch, Alia Shawkat

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kovács Patrik kritikája
2010. február 25.

"Színes-szagos tündérmese a rút kiskacsáról, aki görkorcsolyán robogja be magát a fiatal felnőttek társadalmába. Drew Barrymore rendezői debütje hús-vér karakterfilm, a műfaj minden hibájával és bájával. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek