Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Hajlakk

Hairspray

70% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. július 20.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 30.
Magyarországi DVD premier: 2008. február 19.

Dúl a rock and roll és a tupírláz a hatvanas évek elején Amerikában. Tracy (Nicole Blonsky) és barátnője, Penny (Amanda Bynes) is elkötelezett Corny Collins Show rajongó. Egyetlen televíziós adást sem hagynának ki, hogy kedvencük zenéjére ropják az “aranycipősökkel”.

A molett Tracy olyan jól táncol, hogy képernyőre kerül. Sokak kedvencévé válik, ám egy ellenséget is szerez magának. Amber (Brittany Snow) az ügyeletes cicababa, a szőke tupírszépség, kinek már az anyja (Michelle Pfeiffer) is szépségkirálynő volt. Egy lány, akit születésétől fogva a sikerre neveltek, nehéz ellenfél, ám a prolinegyedben nevelkedő Tracy sem az az ijedős fajta…

John Waters kultrendező egyik legismertebb filmje az 1988-as Hajlakk, melyben Sonny Bono, Ricki Lake és a traveszti életművész, Divine alakították a főbb szerepeket. Ahogy több sikerfilmből, ebből is színpadi musical készült, és 2003-ban a darab meghódította a Broadwayt. Nem került sok időbe, mire zöld utat kapott a musical filmváltozata - a nem mindennapi sztárszereposztást Adam Shankman rendező (Több a sokknál, Tucatjával olcsóbb 2.) dirigálhatta.

Rendezte:
Adam Shankman

Forgatókönyv:
Thomas Meehan, Mark O'Donnell, Leslie Dixon

Operatőr:
Bojan Bazelli

Vágó:
Michael Tronick

Zene:
Marc Shaiman

Szereplők:
Nicole Blonsky, John Travolta, Christopher Walken, Zac Efron, Amanda Bynes, Elijah Kelly, Queen Latifah, Michelle Pfeiffer, Brittany Snow, James Marsden, Allison Janney

Műfaj:
musical, vígjáték

Játékidő:
117 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. augusztus 30.

"Adam Shankman foglalta el a direktori kempingszéket, és ha már ekkora sanszot kapott arra, hogy végre valami emlékezeteset is letegyen az asztalra, élt a lehetőséggel. A sztori, a szövegkönyv, a dalok (Marc Shaiman előtt le a kalappal, minimum 50%-ban neki köszönhető, hogy a Hajlakk az lett, ami: többszörös kult) zseniálisak, a rendelkezésére álló színészi gárda nemkülönben – ezt szinte csak elrontani lehetett volna. Hálistennek erre nem került sor, úgyhogy most arról beszélhetünk, hogyan lubickoltak a semmi esetre sem mindennapi szerepeikben kedvenc sztárjaink - és leendő sztárjaink, hisz a Dreamgirlshöz hasonlóan ebben a musicalben is csillag született: Nikki Blonsky nem hiába készült tizenöt éves kora óta erre a szerepre. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek