Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gyönyörű mocsokságok

Dirty Pretty Things

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. január 17.
Magyarországi premier: 2003. november 20.

Egy multikulturális mikrokozmoszként működő londoni szállodában járunk, ahol a világ legkülönbözőbb tájairól érkezett személyzet végzi azt a munkát, melyhez az angoloknak nem fűlik a foguk. Okwe (Chiwetel Ejiofor), a Nigériából érkezett illegális bevándorló a szálloda éjszakai portása, nappal pedig taxizik, hogy összeszedje a mindennapi betevőt. Két műszak között a szálloda török takarítónőjének, Senay (Audrey Tautou) koszos lakásának díványán próbálja kialudni fáradtságát. Senay is fél-illegálisan tartózkodik Angliában, ezért a törvény szerint nem vállalhat munkát.

Egy este Okwét azzal riasztja a szálloda állandó örömlánya, Juliette (Sophie Okonedo), hogy az 510-es szobában eldugult a WC. Okwe dermedten fedezi fel, hogy egy emberi szív okozta a dugulást, s nemsokára ráébred, hogy Juan (Sergi López), a szálloda egyik vezető alkalmazottja útlevélért cserébe veséket operáltat ki illegális bevándorlókból. A titkos szervkereskedelem végül olyan vonzó erőt gyakorol Okwére és Senayra, hogy kénytelenek belekeveredni. De vajon bűnösökként vagy ártatlanokként kerülnek ki belőle?

A kényes témából Stephen Frears (Veszedelmes viszonyok; Pop, csajok, satöbbi) rendezett felkavaró drámát a sztárstátusz felé araszoló Audrey Tautou-vel és különböző nemzetiségű remek karakterszínészekkel.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Stephen Frears

Forgatókönyv:
Steve Knight

Operatőr:
Chris Menge

Vágó:
Mick Audsley

Zene:
Nathan Larson

Szereplők:
Chiwetel Ejiofor, Audrey Tautou, Sergí Lopez, Sophie Okonedo, Benedikt Wong, Zlatko Buric, Kriss Dosanjh

Műfaj:
dráma

Játékidő:
97 perc

Ország:
brit

Gyártó:
Celador Productions, BBC, Jonescompany Productions

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. április 22.

"Kiváló dráma Stephen Frears műhelyéből, aki nem ijedt meg két olyan tabunak számító téma überelő összedolgozásától, mint az illegális bevándorlók és a szervkereskedelem."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek