Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gyávák és hősök

Lions for Lambs

80% / 1 szerkesztő
10% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. november 9.
Magyarországi premier: 2007. november 29.

Ugyanaz az esemény ver visszhangot a világ egymástól távollévő pontjain: egymástól különböző emberek, egymástól távoli helyeken kénytelenek szembenézni ugyanazzal: valahol az afgán hegyek között a lázadók néhány csapatától elsodródott amerikai katonát csapdába csalnak, és tűz alá vesznek.

Irving szenátor (Tom Cruise) egy hétpróbás újságírót (Meryl Streep) próbál becsapni. Bár éppen ez az az újságíró, akinek köszönhetően politikusi pályája magasra ívelt, most legfőbb célja, hogy átverje – és meggyőzze az új afgán stratégia helyességéről.

Ezalatt egy idősödő, idealista egyetemi oktató (Robert Redford) mindent elkövet, hogy megállítsa legtehetségesebb diákját az elkövethető legnagyobb bolondságtól. A srác mindentől megundorodva új életet akar kezdeni, és már jelentkezett a hadseregbe, hogy Afganisztánba menjen.

A professzor két régebbi diákjának példájára hivatkozva próbálja lebeszélni őt. A két egykori diák, akiről szó van éppen az életét menti az Afgán hegyek között: csapdába csalták és tűz alá vették őket a lázadók.

Rendezte:
Robert Redford

Forgatókönyv:
Matthew Michael Carnahan

Operatőr:
Philippe Rousselot

Vágó:
Joe Hutshing

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise, Michael Pena, Derek Luke, Peter Berg

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
United Artists

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek