Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Grindhouse - Halálbiztos

Grindhouse / Death Proof

40% / 1 szerkesztő
65% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. április 6.
Magyarországi premier: 2007. május 31.
Magyarországi DVD premier: 2007. október 2.

Texas legtüzesebb DJ-jének, Jungle Julia-nak (Sydney Tamiia Poitier) az alkony leszállta azt jelzi, hogy eljött a lazulás ideje két legjobb barátnője (Vanessa Ferlito, Jordan Ladd) társaságában. A három szexi bombázó beleveti magát az éjszakába, megbolondítva és felgerjesztve a bárok törzsközönségének vágyait.

Ám a feléjük irányuló figyelem közül nem mindegyik mondható ártatlannak. Valaki titokban minden lépésüket követi. Stuntman Mike (Kurt Russell), a sebhelyes arcú, cserzett bőrű férfi, gyilkos pillantásokkal fixírozza őket felturbózott autójának kormánya mögül. A lányok sörük felett ülve nem is sejtik, hogy a parkolóban, pár méterre tőlük, Mike már túráztatja halálos fegyverét, végzetes masináját….

A 70-es és 80-as évek B kategóriájú filmjei iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül a két hollywood-i fenegyerek, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grindhouse-t, mely két egészestés filmből áll.  A Tarantino rendezte Death Proof nem él vissza a Ponyvaregényen és a Kill Billen felnőtt rajongók elvárásaival, ördögien szellemes gépezete most is halálbiztosan működik.

Díjak és jelölések:
- Cannes (2007) - Arany Pálma jelölés: Quentin Tarantino

Rendezte:
Quentin Tarantino

Forgatókönyv:
Quentin Tarantino

Operatőr:
Quentin Tarantino

Vágó:
Sally Menke

Szereplők:
Kurt Russell, Rosario Dawson, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Mary Elizabeth Winstead, Vanessa Ferlito, Marley Shelton, Tracie Thoms

Műfaj:
horror, thriller

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
The Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. május 31.

"Igen, vannak benne cool, idézhető dumák, és hozzá cool arcok. Igen, vannak benne dögös verdák és még dögösebb zenék – természetesen csakis örökzöldek. Igen, van fegyverarzenál, soksok vér és töméntelen erőszak. Mindez a lehető legművészibben, legesztétikusabban tálalva. És nem hiányzik belőle a Tarantino-univerzum legfontosabb összetevője sem: az utánozhatatlanul laza stílus. Ami még mindig könnyed és szellemes; ami az izzadtságszagot halálbiztosan elkerüli."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek