Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Grimm

The Brothers Grimm

Nem láttuk.
45% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. augusztus 26.
Magyarországi premier: 2005. november 10.
Magyarországi DVD premier: 2006. április 14.

Will Grimm (Matt Damon) és testvére, Jake Grimm (Heath Ledger) élete azzal telik, hogy faluról falura járván leküzdenek mindenféle, az útjukba - véletlenül vagy szándékosan - kerülő különös, nemegyszer természetfeletti szörnyetegeket, amelyek a helyi lakosság életére törnek… Vagy legalábbis ahogyan ügyfeleik hiszik a dolgokat. Mert igazság szerint a Grimm testvérek nem mások, mint sikeresen tevékenykedő szélhámosok, akik rendkívül okosan rendezik meg a különféle szellemek és fenevadak támadásait, hogy “semlegesítve” saját kreálmányaikat végül megfelelő pénzmennyiséget felmarkolva tűnjenek el a balfenéken.

Egy nap a fivérek egy városkába érkeznek, ahol különös megrendelés vár rájuk: néhány helyi lakosból kell kiűzniük a beléjük költözött gonosz szellemeket. Will és Jake azonban egyvalamit nem tudnak, hogy a kis közösség lakóhelyét egy valódi elátkozott erdő határolja, és hogy fiatal lányok egymás után tűnnek el a félelmetes fák között. A Grimm testvéreknek ezért - feledve eddigi színészkedéseiket - életük védelmében villámgyorsan meg kell tanulniuk, hogyan kell kapcsolatba kerülni a valódi, fegyverként használható mágiákkal. Szerencsére azonban nem maradnak egyedül, mivel a bájos és rettenthetetlen Angelika (Lena Headey) szegődik melléjük az igazi szellemekkel vívott harcban.

A természetfeletti történeteiről ismert Ehren Kruger (A kör, A kör 2., A titkok kulcsa) forgatókönyvét az a Terry Gilliam (Félelem és reszketés Las Vegas-ban, 12 majom) vitte vászonra, aki utoljára 1998-ban rendezett filmet. A Grimm testvérek fikciós kalandjai bőven tobzódnak a hagyományos horrorelemekben, miközben a feszültségoldó humort sem vetik meg.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Terry Gilliam

Forgatókönyv:
Ehren Kruger

Operatőr:
Newton Thomas Sigel

Vágó:
Lesley Walker

Zene:
Dario Marianelli

Szereplők:
Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci, Peter Stormare, Jonathan Pryce, Lena Headey

Műfaj:
fantasy, horror

Játékidő:
118 perc

Ország:
USA, Csehország

Gyártó:
The Weinstein Company, Dimension Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek