Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Greenberg

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. február 14., Berlini Nemzetközi Filmfesztivá
Amerikai premier: 2010. március 26.

Florence Marr (Greta Gerwig) azért küzd, hogy megtalálja a helyét a világban. A Greenberg-család személyi asszisztenseként dolgozik, minden napja azzal kezdődik és végződik, hogy mások igényeit kielégítse. Élete gyökeresen eltér a Greenbergek Hollywood dombjai közötti elegáns, nyüzsgő miliőjétől, Florence egyedül lakik egy kis apartmanban.

Amikor Phillip Greenberg (Chris Messina) fogja a feleségét és a gyerekeit, hogy hosszú külföldi utazásra vigye őket, Florence napirendje hirtelen felborul. Rendszeres időközönként el kell látogatnia a Greenberg-rezidenciára, hogy ellássa a család kutyáját, Mahler-t, és ránézzen Phillip öccsére, Roger-re (Ben Stiller), aki “házörzőnek” jött vissza Los Angeles-be.

A negyvenes, egyedülálló Roger intelligens, szellemes, éles nyelvű, és akárcsak Florence, mint egy elveszett lélek, válaszút előtt áll az életében. Eddig ácsként dolgozott New York-ban, miután zenei karrierje a múltban kipukkadt. Roger ezek után valójában semmit sem akar csinálni. Jelenleg a legkézzelfoghatóbb tevékenysége panaszlevelek irkálása, és egy kutyaól építése Mahler számára. Megkísérli felújítani kapcsolatát régi barátjával és zenésztársával, Ivan-nal (Rhys Ifans), valamint ex-szerelmével, Beth-szel (Jennifer Jason Leigh), ám ők immár élik a saját életüket, túllépve a múlton, míg Roger egy helyben toporog.

Miután évekig New York-ban élt, Roger nem találja a helyét a bátyja házában. Florence, aki segít neki eligazodni LA-ben, és szívén viseli Mahler sorsát, egyre kedvesebb lesz a számára. Ami kezdetben egy udvariassági viszonynak indult alkalmazott és családtag között, egyre inkább bájos és jelentős kapcsolattá válik közöttük. És Roger csakhamar ráébred, hogy Florence személye több, mint egy ok arra, hogy végre boldog legyen.

A 2005-ben a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjára jelölt Noah Baumbach (A tintahal és a bálna) filmje az író-rendezőtől megszokott érzékenységgel közelít a két főhős kapcsolatához.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Noah Baumbach

Forgatókönyv:
Noah Baumbach

Operatőr:
Harris Savides

Vágó:
Tim Streeto

Szereplők:
Ben Stiller, Greta Gerwig, Rhys Ifans, Jennifer Jason Leigh, Koby Rouviere, Sydney Rouviere, Chris Messina, Susan Traylor, Merritt Wever

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Scott Rudin Productions

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek