Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gőzfiú

Steamboy

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. július 17. (Japán)
Amerikai premier: 2005. március 18.
Magyarországi DVD premier: 2005. június 28.

A fiatal Mancunian Ray Steam (Anne Suzuki) nagy múltú feltalálócsalád sarja. Apja és nagyapja soha ki nem apadó erőforrást hozott létre, a “gőzlabdát”.  Ray egyszercsak a Nagy-Britannia és Egyesült Államok közti háború kellős közepében találja magát, melynek tétje a szerkezet tömegpusztító fegyverként való használata.

Nagyapja (Katsuo Nakamura) és különc tanonca, Scarlett (Manami Konishi) segítségével a Gőzfiúnak kell megvédenie Londont a dickensi kiborgok, a háború előtti repülőgépek és legfőképp a roppant Gőztorony támadásától, aminek a minden áron való fejlődés jegyében létrehozott, nagy műként megvan az ereje a világ elpusztításához.

A Gőzfiú 1995 óta készült, de pénzügyi problémák miatt 1998 óta számolják a gyártás kezdetét: tehát összesen 8 évbe telt mire Japán legdrágább animációs filmje elkészülhetett.

Az amerikai változatban többek között olyan színészek kölcsönözték a szereplők hangjait, mint Anna Paquin, Alfred Molina vagy Patrick Stewart.

Rendezte:
Katsuhiro Otomo

Forgatókönyv:
Sadayuki Murai és Katsuhiro Otomo

Vágó:
Takeshi Seyama

Zene:
Steve Jablonsky

Eredeti hangok:
eredeti hangok: Anne Suzuki, Ikki Sawamura, Manami Konishi, Kiyoshi Kodama

Műfaj:
animációs, sci-fi

Játékidő:
126 perc

Ország:
Japán

Gyártó:
Steamboy Committee, Studio 4°C, Sunrise VAP

Hazai moziforgalmazó:
Warner Home Video

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2005. április 16.

"Otomo mester - mert hát nevezzük így bátran - mindent bevet az izgalom fenntartásáért: CGI technikát sem kímélve, aprólékosan kidolgozott világot alkot, nem titkolva azzal a céllal, hogy rámutasson, vajon a technológiák az emberiség javát szolgálják vagy pont fordítva?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek