Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jó estét, jó szerencsét!

Good Night, and Good Luck.

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. október 7.
Magyarországi premier: 2006. február 9.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 11.

1953-at írunk, amikor a televíziózás még gyerekcipőben jár, és amikor a neves tévés hírszerkesztő, Edward R. Murrow (David Strathairn), egy népszerű ismeretterjesztő hírműsort vezet a CBS csatornán. Emellett Fred Friendly (George Clooney) producerrel karöltve egy napi híreket közlő műsort is irányít. A CBS televízió szerkesztőségében állandó nyüzsgés van, Murrow munkáját elhivatott csapat támogatja, melynek tagjai később legendás hírnévre tesznek szert a szakmában, most azonban még karrierjük kezdetén állnak.

Egyik témájuk kapcsán társadalmi szintű folyamatok leleplezőivé és előmozdítóivá válnak: Milo Radulovich hadnagyot, az amerikai légierő tartalékosát tárgyalás nélkül bűnösnek nyilvánítják és eltávolítják a szolgálatból. Minden ellene felhozott vádat titkosítottak. Murrow a CBS második embere, Sig Mickelson (Jeff Daniels), tiltakozása ellenére műsorában nyilvánosságra hozza az ügyet.

A korszak nagyhatalmú alakja, a wisconsini Joseph McCarthy szenátor, könyörtelen üldöző hadjáratba fogott azért, hogy megszabadítsa az országot a kommunistáktól. Murrow gyanítja, hogy a szenátornak köze van Radulovich elbocsátásához, és hogy a vele kapcsolatos eljárás titkosítása a bizonyítékok hiányát jelenti és egyben a polgári szabadságjogok sárba tiprását. Az adás után Murrow-t is kommunista szimpatizánsnak bélyegzik meg. A műsorvezető sejti, hogy az ellene felhozott hazugságok egyetlen célja, hogy csapatát megfélemlítsék…

George Clooney az Egy veszedelmes elme vallomásai után másodjára is a rendezői székbe ült, s a forgatókönyvet is ő jegyezte Grant Heslovval közösen.

Rendezte:
George Clooney

Forgatókönyv:
Grant Heslov

Operatőr:
Robert Elswit

Vágó:
Stephen Mirrione

Szereplők:
David Strathairn, George Clooney, Jeff Daniels, Patricia Clarkson, Robert Downey Jr., Frank Langella, Ray Wise, Tate Donovan, Thomas McCarthy

Műfaj:
dráma

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Independent Pictures, 2929 Productions,Participant Productions, Redbus Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek