Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Good

Good

60% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2008. szeptember 9. (Toronto Film Festival)
Amerikai premier: 2008. december 31.
Magyarországi premier: 2008. december 11.

Berlin, 1933. Újult erőre kapott német gazdaság, hit és remény a felemelkedésre. A GOOD egy jó ember története. John Halder irodalomprofesszoré (Viggo Mortensen), aki széthulló családja és egy kezdődő szerelem ígéretével próbál jó döntéseket hozni egy boldogabb élet reményében.

Halder története regénye megírásával kezdődik, melyben - édesanyja egészségi állapotának köszönhetően - az együttérző eutanázia kérdését vizsgálja. A könyv párt körökben tetszést arat, és felkérik Haldert, hogy írjon tanulmányt egy frissen formálódó politikai ideológiához.

A professzor mit sem sejtve elfogadja a hízelgő ajánlatot, és ezzel kezdetét veszi sorsdöntő lépéseinek sorozata. A kapuzárási pánik előtt álló férfi szintén igent mond gyönyörű fiatal diákja, Anne (Jodie Whittaker) szerelmére.

Az ekkor már a nemzetiszocialista pártba és SS-be is belépett férfi továbbra is süket marad legjobb barátja, a zsidó származású Maurice (Jason Isaacs) aggódó intelmeire. Nem szerzi meg neki a meneküléséhez szükséges papírokat, amiért mindketten nagy árat fizetnek.

A film 2007 nyarán, teljes egészében Magyarországon készült a Laurin (Underworld, A harag napja) koprodukciójában. A történelmi Berlin bámulatosan élethűen jelenik meg a Nyugati Pályaudvar hatalmas oszlopai között, a Városliget parkjában, a Balaton partján vagy az Elektrotechnikai Múzeum 3. Birodalmat idéző kapujában.

Rendezte:
Vicente Amorim

Forgatókönyv:
John Wrathall

Operatőr:
Andrew Dunn

Vágó:
John Wilson

Zene:
Simon Lacey

Szereplők:
Viggo Mortensen, Jason Isaacs, Jodie Whittaker, Mark Strong, Gemma Jones

Műfaj:
dráma

Játékidő:
96 perc

Ország:
Egyesült Királyság / Németország / Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Laurin Library Kft.

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2008. december 13.

"A film egyik legnagyobb problémája Viggo Mortensen erőtlen alakítása – hiszen gyakorlatilag kamaradrámáról van szó, s így bármelyik főszereplő gyengébb teljesítménye hazavágja az egész mozit. Márpedig Viggo most közel sem volt annyira a helyzet magaslatán, mint Cronenberggel készített közelmúltbeli bűnfilmjeiben."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek