Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gonosz Halott 2. - Halott vagy hajnalra

Evil Dead II

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1987. március 13.
Magyarországi DVD premier: 2004. augusztus 3.

Akárcsak A Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson, a Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi is olyan horror-filmek forgatásával kezdte pályafutását, amelyek nagyon hamar kultuszfilmekké váltak a rajongók körében. Az Evil Dead sorozat a műfaj egyik legtempósabb, legvéresebb, legfantáziadúsabb, ugyanakkor leghumorosabb darabja, amelyet ennek ellenére szigorúan csak erős idegzetűeknek ajánlunk!
Ash és barátnője, Linda egy elhagyatott erdei kunyhóba érnek, ahol Ash felfedez egy a sumér-korból fennmaradt titokzatos könyvet: a halál könyvét, valamint egy felvételt, amelyen egy professzor felolvassa a könyv ősi írásait. Hamarosan életre kel az erdő szelleme, megszállja Linda testét, aki rátámad Ashre. Ash már tapasztalt szellem-ügyben, úgyhogy egy jól irányzott mozdulattal egy ásó segítségével lefejezi, majd elássa barátnőjét.

A halottak szellemei azonban nem hagyják szabadulni az erdőből. Hamarosan Linda rothadó teste is felbukkan, az önálló életre kelt levágott fej pedig beleharap Ash kezébe, mire a kéz függetleníti magát tulajdonosa akaratától és Ashre támad…

Hihetetlen tempójú kameramozgás, ötletes trükkök, vér és humor egészséges keveréke jellemzi ezt a horror-klasszikust, amely olyan, mint egy szédítő menet a világ legőrültebb hullámvasútján!

Rendezte:
Sam Raimi

Forgatókönyv:
Sam Raimi, Scott Spiegel

Operatőr:
Peter Deming

Vágó:
Kaye Davis

Zene:
Joseph Lo Duca

Szereplők:
Bruce Campbell, Sarah Berry, Dan Hicks, Kassie DePaiva, Richard Domeier

Műfaj:
horror, vígjáték

Játékidő:
83 perc

Ország:
USA

Gyártó:
De Laurentiis Entertainment Group, Renaissance Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Intercom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek