Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Golyózápor

Shoot Em Up

Nem láttuk.
87% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2007. szeptember 7.
Magyarországi premier: 2007. december 27.

Egy titokzatos férfi, aki Mr. Smith-nek nevezi magát (Clive Owen), és akiről csak annyit tudhatunk, hogy virtuóz módon bánik a pisztollyal, belekeveredik egy vajúdó nő körül kitört utcai lövöldözésbe. Az újszülöttet megvédi a támadóktól, ám az anyját már nem tudja megvédeni.

Hamarosan kiderül, hogy a gyilkosok nem az anyára, hanem a gyerekre vadásztak. Attól kezdve a férfi nem szabadul kénytelen megvédeni a csecsemőt, aki rá is szorul a fegyveres támogatásra: egy elszánt bűnöző (Paul Giamatti) ugyanis mindenáron el akarja pusztítani.

Mr. Smith és egy váratlanul a segítségére siető prostituált (Monica Bellucci) megpróbálja elrejteni a babát. A város egyre különösebb és félelmetesebb részeire jutnak el, miközben egy hadseregnyi zsoldos van a nyomukban.

Michael Davis (Túl sok nő) akciófilmje nem aratott nagy sikert a tengerentúlon: a 45 milliós gyártási költségből alig 13 milliót termelt vissza.

Rendezte:
Michael Davis

Forgatókönyv:
Michael Davis

Operatőr:
Peter Pau

Vágó:
Peter Amundson

Zene:
Paul Haslinger

Szereplők:
Clive Owen, Monica Bellucci, Paul Giamatti, Greg Bryk

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
86 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. december 27.

"Fájó pont, mondhatni be nem gyógyuló lőtt seb csupán az lehet a filmben, hogy bár nekünk, nézőknek szigorúan tilos akár csak egy percig is komolyan venni a mozit, az igenis szeretné komolyan venni magát – több ízben is. (...) Ám így is célba talál a Golyózápor minden lövedéke - legfeljebb némelyikről menet közben kiderül, vaktöltény volt. Jó mozi, jó színészek élményszámba menő alakításaival, ütős akciójelenetekkel, emlékezetes poénokkal; szóval, stílusosan lehet vele búcsúztatni a lassan mögöttünk álló filmes óévet."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek