Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gól

Goal!

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2005. október 6.

Amikor Santiago Munez (Kuno Becker) 10 évesen Mexikó földjéről Amerikába, a lehetőségek országába lépett, csupán két dolgot tudhatott magáénak: egy focilabdát és egy rongyos képet a világbajnoki trófeáról. Los Angeles-ben nőtt fel, számtalan féle munkát végezve, egyetlen szenvedélye pedig, a labdarúgás, mindvégig megmaradt. Sosem felejtette el apja intő szavait (“kétféle ember él a világon: egy, aki nagy házakban lakik, és egy másik, aki nyírja a pázsitját és mossa az autóját”), ám Santiago titkon bízott abban, hogy eljön majd az ő ideje.

És valóban! Egy nap ugyanis Glen Foy (Stephen Dillane), egy angol focista és játékosmegfigyelő kiszemelte magának Santiago-t egy helyi összecsapáson. Azonnal feltűnt neki, milyen ügyesen, gyorsan és okosan futballozik a mexikói srác - pontosan olyan tulajdonságokkal bír, amelyekre az angol Premier Ligás Newcastle United éhezik.

Így hát Santiago-nak, a szegény dél-amerikai srácnak azon a földrészen és abban a városban kell helytállnia, ahol a futball vallás, a templomot pedig úgy hívják, hogy St. James’ Park stadion. Be kell bizonyítania, hogy sziklaszilárd elhatározással képes felvenni a nemzetközi ritmust, és győzelemre tudja segíteni csapatát, a világ egyik legismertebb és legelismertebb klubját, a Newcastle United-et.

Az eredetileg Diego Luna főszereplésével és Michael Winterbottom rendezésével meghirdetett film főhőse végül egy másik fiatal mexikói színész, Kuno Becker lett, a direktor pedig az utolsó utáni pillanatban szerződtetett Danny Cannon (Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron; A helyszínelők; Miami helyszínelők). A 30 millió dolláros költségvetésű filmben számos sztár-focista (többek között Zinédine Zidane, David Beckham, Patrick Kluivert és Raúl) is feltűnik, akik - ki mást? - önmagukat játsszák.

Rendezte:
Danny Cannon

Forgatókönyv:
Adrian Butchart

Operatőr:
Michael Barrett

Vágó:
Chris Dickens

Zene:
Graeme Revell

Szereplők:
Kuno Becker, Allessandro Nivola, Marcel Iures, Stephen Dillane, Kieran O'Brian, Cassandra Bell, Greg Ellis

Műfaj:
dráma

Ország:
USA

Gyártó:
Milkshake Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek