Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Godsend - A teremtés klinikája

Godsend

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. április 30.
Magyarországi premier: 2004. november 18.
Magyarországi DVD premier: 2005. április 6.

Adam Duncant (Cameron Bright) születésének nyolcadik évfordulóján éri utol a halál. Szülei, Jessie és Paul Duncan (Rebecca Romijn-Stamos és Greg Kinnear) majd beleroppannak a gyászba, ám “szerencsére” nincsenek egyedül.

A legnehezebb órákban egy genetikus orvosprofesszor, Jessie egykori tanára, Richard Wells (Robert De Niro) áll leginkább mellettük. Ő vezeti végig az összetört házaspárt kétségbeesett kísérletén, hogy felülírja a természet törvényeit: klónozza halott fiukat. A kísérlet sikerül, és Richard Wells óvó felügyelete mellett Adam makkegészségesen és boldogan fejlődik - egészen a 8. születésnapjáig.

Ahogy telik az idő, a Duncan házaspár egyre több apró különbséget vesz észre az új Adam és az elvesztett Adam között. Az új Adam nyolcadik születésnapján aztán a személyiségbeli változások még hangsúlyosabban törnek elő. A fiú ijesztően tartózkodó és félős lesz, mintha egy tapintható veszélyérzék “ette volna be magát” a testébe. Adam szenvedni kezd a horrorisztikus éjszakáktól és ijesztő visszaemlékezésektől, akárha egy baljóslatú személyiség bukkanna fel a bensőjében.

A szülők, Paul és Jessie, képtelenek elrejteni maguk elől azt a nyugtalanító tényt, hogy Adam más. A terror egyre inkább befészkeli magát a házaspár hétköznapjaiba, ahogy azon őrlődnek, mit kellene tenniük, vagy éppenséggel, hogy mit tehet velük Adam…

Nick Hamm (A gödör) filmje nagy csalódást jelentő eredményt ért el a tengerentúli bevételi listákon - a szörnyű kritikai fogadtatással övezett thriller mindössze 14 millió dolláros bevételig jutott.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Nick Hamm

Forgatókönyv:
Mark Bomback

Operatőr:
Kramer Morgenthau

Vágó:
Niven Howie, Steve Mirkovich

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Greg Kinnear, Rebecca Romijn-Stamos, Robert De Niro, Cameron Bright, Jake Simons, Elle Downs

Műfaj:
thriller

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA / Kanada

Gyártó:
Lions Gate Films, Artists Production

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. október 8.

"Erőtlen thriller a klónozásról annak etikai- és orvosi boncolgatása nélkül. Felületes és klisékből rakott mozi műfajt tévesztett színészekkel. A Godsend a legcsekélyebb ellenállást fejtve sorol be a mainstream kiábrándító folyamába. Mit ragozzam még? Nem jó, és kész!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek