Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Giallo

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. május 13., Cannes-i Filmpiac
Amerikai premier: 2009. november 6.

A Giallo sztorija - meglepő módon - tipikus giallo-történet. Linda (Emanuelle Seigner) nővéréhez érkezik Olaszországba, de miután Celine (Elsa Pataky) nem jelenik meg a találkozójukon, felkeresi Enzo Avolfi nyomozót (Adrien Brody), akinek erős a gyanúja, hogy egy gyönyörű nőkre utazó, a környéket rettegésben tartó sorozatgyilkos keze van a dologban. A páros nyomozni kezd a gyilkos után, akit egyik áldozata utolsó szavaival “Sárgának” nevez…

A giallo az olasz nyelvben a sárga színt jelenti, de filmes kontextusban a sárga fedelű ponyva-krimikről elnevezett véres-erotikus olasz horror-thrillereket értik alatta. Dario Argento megközelítőleg 14 millió dollárból forgatott filmjében az Oscar-díjas Adrien Brody-val a főszerepben tér vissza a rá leginkább jellemző zsáner köreibe.

Rendezte:
Dario Argento

Forgatókönyv:
Dario Argento, Jim Agnew és Sean Keller

Operatőr:
Frederic Fasano

Vágó:
Roberto Silvi

Zene:
Marco Werba

Szereplők:
Adrien Brody, Elsa Pataky, Emmanuelle Seigner, Robert Miano, Silvia Spross, Byron Deidra, Lorenzo Pedrotti

Műfaj:
thriller, horror

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA, Olaszország

Gyártó:
Opera Film Produzione, Giallo Production

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csiger Ádám kritikája
2010. január 16.

"Hiába a hangzatos cím, Argento a sok sebből vérző, de mégis szerethető Könnyek anyja után újra irányt tévesztett a Giallo megrendezésével. Pocsékul választott alapanyagot, és iparosként készítette el saját filmjeinek ötödrangú koppintását."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek