Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gettómilliomos

Slumdog Millionaire

83% / 3 szerkesztő
84% / 10 olvasó
Amerikai premier: 2008. november 12.
Magyarországi premier: 2009. február 19.
Magyarországi DVD premier: 2009. június 23.

A Gettó milliomos Jamal Malik története, egy 18 éves árváé, aki Bombay szegénynegyedéből érkezett; és élete legnagyobb lehetősége előtt áll az indiai “Legyen Ön is Milliomos!” játék döntőjében, ahol már csak egyetlen kérdés választja el a 20 millió rúpiás főnyereménytől. Az egész ország lélegzetvisszafojtva várja a pillanatot…

...de a reklámszünetben csalás vádjával letartóztatják. “Honnan tudhatna ilyen sokat egy utcagyerek?” - kérdezik a hatóságok. Jamal azonban nem hagyja magát: hogy bebizonyítsa az ártatlanságát, elmeséli az élete történetét - a gettóról, ahol a bátyjával felnőtt; úti kalandjaikról; életveszélyes találkozásaikról helyi bűnbandákkal; és Latikáról, a lányról, akit szeretett, és elvesztett. Jamal történetének minden fejezete magában rejti a választ a játék kérdéseire. De egy kérdés örök rejtély marad: mit keres valójában ebben a műsorban egy olyan fiatalember, akinek minden jel szerint egyáltalán nem fontos a pénz…?

Mikor új nap virrad, és Jamal visszatérhet az utolsó kérdéshez, az őt faggató nyomozó és a hatvanmillió tévénéző talán erre is megkapja a választ.

Rendezte:
Danny Boyle

Forgatókönyv:
Vikas Swarup regényéből, írta: Simon Beaufoy

Operatőr:
Anthony Dod Mantle

Vágó:
Chris Dickens

Zene:
A.R. Rahman

Szereplők:
Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi

Műfaj:
romantikus, dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA, Egyesült Királyság

Gyártó:
Celador Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2009. február 20.

"Az amúgy szálegyenes narratívát a film alapjául szolgáló könyv izgalmas, időben való ugrálásra alkalmas keretbe teszi, ám a legizgalmasabb húzás a film legvégén, egész pontosan a végefőcím alatt jön (...) Ugyanolyan magabiztosan és szemet gyönyörködtetően mozognak, ahogy Danny Boyle az összes létező filmes műfajban..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek