Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Géppisztolyos prédikátor

Machine Gun Preacher

60% / 1 szerkesztő
40% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2011. szeptember, Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 2011. szeptember 23.
Magyarországi premier: 2011. december 29.

Amikor az egykori motorosbanda tag Sam Childers (Gerard Butler) egész életét megváltoztató döntésként Kelet-Afrikába utazik, hogy segítsen a polgárháború miatt otthonait elvesztett helyi lakosság életkörülményeinek a javításán, egyszerre háborítják fel és rettentik el azok a borzalmak, amelyekkel az őslakosoknak, és különösen a gyerekeknek kellett szembenézniük.

Figyelmen kívül hagyva azokat a jótanácsokat, amelyekkel a tapasztaltabb kollégái látják el, Sam egy olyan árvaház segítségére siet, amely azon a területen fekszik, amely egy brutális szervezet, az Úr Ellenállási Hadserege (LRA) irányítása alatt áll. Ez a katonai milícia arról híres leginkább, hogy tizenéves fiatalokat szed össze, akikből aztán vérengző katonákat képez.

Ám Sam számára mindaz nem elég, hogy menedéket nyújthat olyanoknak, akiket az LRA erőszakkal állítana a tagjai közé. Eltökélten próbálja megvalósítani azon szándékát, hogy minél többet megmentsen a gyerekek közül, ezért fegyveres csapatokkal hatol mind mélyebbre az ellenséges területen, hogy visszaszerezze az elrabolt gyerekeket, és közben helyreállítsa saját lelki békéjét is.

A Machine Gun Preacher megtörtént esetet vett alapul, a valóban létező Sam Childers kétes hírű életét dolgozta fel. Az észak-dakotai születésű férfi jószolgálati munkát ment végezni Afrikába, ahol aztán megalapította saját “egyházát”, amelybe gyerekeket szervezett be, és így félkatonai szervezetként működtette saját közösségét. Childers történetét Jason Keller írta meg Another Man’s War: The True Story Of One Man’s Battle To Save Children In The Sudan című regényében.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Marc Forster

Forgatókönyv:
Jason Keller

Operatőr:
Roberto Schaefer

Vágó:
Matt Chesse

Szereplők:
Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon, Madeline Carroll, Kathy Baker, Inga R. Wilson, Joshua Drew, Justin Michael Brandt, Souleymane Sy Savane

Műfaj:
akció, dráma

Játékidő:
129 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Apparatus Productions, GG Filmz, Kaushi Entertainment, 1984 Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek