Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gengszterek fogadója

Blinkende lygter

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2000. november 3., Dánia
Magyarországi premier: 2008. október 23.
Magyarországi DVD premier: 2010. október 20.

Koppenhágában felforrósodik a helyzet, ezért egy válogatott jómadarakból álló négyfős banda úgy dönt, hogy egy nagyobb összeggel a zsebükben lelécelnek külföldre. Útközben azonban kénytelenek megállni, hogy meghúzzák magukat egy kis falu határában lévő elhagyatott vendéglőben.

Telnek-múlnak a hetek: a bandának csak nem akarózik a továbblépés, s hamarosan rájönnek, hogy tulajdonképpen bejön nekik a vidéki miliő, ezért úgy döntenek, hogy felújítják a vendéglőt és újra megnyitják kapuit. Persze, foglalkozásukból adódóan ez nem megy zökkenőmentesen és mint minden gengszter életében, a múlt ezúttal sem enged…

Anders Thomas Jensen rendezői trilógiájának (Ádám almái, Zöld hentesek) első darabja ez a keserédes zsiványfilm, melyben a legjobb gengszterkomédiák morbid humora találkozik a skandináv életszemlélettel olyan színészzsenik tolmácsolásában, mint Mads Mikkelsen (A titánok harca, Casino Royale), Ulrich Thomsen (Ádám almái, A kilencedik légió), Soren Pilmark (A Birodalom), Nikolaj Lie Kaas (Angyalok és démonok) és Iben Hjejle (Pop, csajok, satöbbi).

Rendezte:
Anders Thomas Jensen

Forgatókönyv:
Anders Thomas Jensen

Operatőr:
Eric Kress

Vágó:
Anders Villadsen

Zene:
Bent Fabricius-Bjerre, Jeppe Kaas

Szereplők:
Soren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Iben Hjejle

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
109 perc

Ország:
Dánia, Svédország

Gyártó:
M&M Productions, Danmarks Radio (DR), SVT Drama

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek