Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Genezis

Genesis

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. máj. 14. (Cannes)
Magyarországi premier: 2005. szeptember 8.

Humort és komolyságot, ártatlan naivságot és bölcsességet ötvözve, a mítoszok és a mesék hangján szól hozzánk a Genezis című film narrátora, az afrikai griot törzs egy tagja. A világmindenség és a csillagok születéséről, bolygónk létezésének tűzben fogant kezdeteiről, és a földi élet megjelenéséről beszél, miközben a nézők lélegzetelállítóan szép felvételekben gyönyörködhetnek.

A történetmondó az időről, az anyagról, a születésről, a szeretetről és a halálról mesél nekünk. Tudatosítja bennünk, hogy ugyanaz az anyag alkot bennünket, mint a csillagokat, a felhőket, a hegyeket, az egész univerzumot, s hogy egyéni életünkben mindannyian újraéljük a Genezist. Megszületünk, pontosan úgy, ahogy egykor az Élet megszületett. Fejlődünk és meghalunk, hasonlóan a fajok evolúciójához, amely évezredek óta zajlik.

A Föld teremtményei, és folyók, tengerek, növények, és állatok a főszereplői ennek a színpompás, modern, mégis időtlen Genezisnek. Miközben a film segítségével újra rácsodálkozunk a Világ szépségére, s átérezzük, hogy mi magunk is a részei vagyunk, rádöbbenünk, hogy mi teremtői is vagyunk ennek a világnak, következésképpen felelősséggel is tartozunk érte. A griot férfi ezt így fogalmazza meg: “Egy napon visszaadom a világnak azt az anyagot, amiből az az élőlény áll, aki én vagyok.”

Rendezte:
C. Nuridsany, Marie Pérennou

Forgatókönyv:
C. Nuridsany, Marie Pérennou

Operatőr:
C. Nuridsany, Marie Pérennou

Vágó:
Marie-Joséphe Yoyotte, Pauline Casalis

Zene:
Bruno Coulais

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
81 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Les Films Alain Sarde, Les Films de la Véranda, Canal+

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek