Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Gáz van, jövünk! / Lássuk a Medvét!

Bad News Bears

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. július 22.
Magyarországi DVD premier: 2006. április 4.

Morris Buttermaker (Billy Bob Thornton) profi baseball játékos volt, de sportkarrierjét hamar derékba törte az alkohol, és a gyengébb nem. Még mielőtt teljesen eltűnne a süllyesztőben, ügyvédje rábeszéli, hogy vállalja el az egyik ifjúsági baseball-csapat, az örök vesztes kétbalkezes Medvék irányítását.

Az ex-játékos nehezen barátkozik meg új szerepkörével, nem igazán találja a hangot a kölykökkel, és a játék technikája mellett – a szülők nem kis megrökönyödésére – zűrös életvitelét is megismerteti a csapattal.

Végül a gyerekek és Buttermaker is rájönnek, nem túl felemelő élmény, ha az embert örök lúzerként könyvelik el. Összekapják magukat, hogy a közelgő meccsen végre villanthassanak valamit a nagy riválissal szemben…

Richard Linklater rendező a Rocksuli után ismét egy megkeseredett felnőtt színészt párosít egy rakás általános iskolással. A film egy három évtizeddel ezelőtti vígjáték remake-je. Az 1976-os verzióban Walter Matthau alakította a főszereplőt. A film akkora siker lett, hogy a következő évben elkészült a második rész (William Devane főszereplésével), 1977-ben pedig Tony Curtis vezetésével Japánba utaztak egy mérkőzés erejéig. A Gáz van, jövünk!-saga 1978-ban egy 26 részes tévésorozattal fejeződött be, hogy aztán 2005-ben új életre keljen!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz, gaben

Rendezte:
Richard Linklater

Forgatókönyv:
Bill Lancaster, Glenn Ficarra és John Requa

Operatőr:
Rogier Stoffers

Vágó:
Sandra Adair

Zene:
Ed Shearmur

Szereplők:
Billy Bob Thornton, Marcia Gay Harden, Greg Kinnear, Sammi Kraft, Ridge Canipe, Timmy Deters, Carter Jenkins, Brandon Craggs

Műfaj:
családi, vígjáték

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Geyer Kosinski

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek